Sportverslagen – 24 december 2019

Onderzoek naar Nederlandse sjoemelarts Karbaat in Suriname
december 24, 2019
Dagbladen overzicht – 27 december 2019
december 27, 2019
Show all

Sportverslagen – 24 december 2019

Internationaal Sport

De politie van Londen heeft maandagavond een supporter van Chelsea gearresteerd voor mogelijk racisme jegens Son Heung-min tijdens de derby met Tottenham Hotspur van afgelopen zondag.

Het incident, dat niet werd opgemerkt door Son zelf tijdens de wedstrijd, werd door een andere Chelsea-fan gemeld bij de autoriteiten. De supporter die zich schuldig zou hebben gemaakt aan racisme, werd meteen uit het stadion verwijderd. “De politie werd op de hoogte gebracht van vermeend racistisch gezang tijdens de tweede helft van de wedstrijd tussen Tottenham en Chelsea op zondag 22 december”, laat de Metropolitan Police weten aan The Guardian. “Zij zullen met de club samenwerken om de verantwoordelijke personen op te sporen.” Londense club is daartegen in beroep gegaan.

Verdediger Sayed Baqer van Bahrein is maandag door de FIFA voor tien wedstrijden geschorst vanwege een racistisch gebaar in het WK-kwalificatieduel met Hongkong. Hij kreeg ook een boete van 30.000 Zwitserse frank (omgerekend ruim 27.000 euro).De 25-jarige Baqer maakte na de wedstrijd op 14 november een ‘spleetooggebaar’ richting de fans in het Hong Kong Stadium. Het incident gebeurde op het moment dat de spelers het veld verlieten. Het is de eerste keer dat de FIFA een dergelijke strafmaat toepast. In juli van dit jaar bepaalde de Wereldvoetbalbond voortaan zwaardere straffen uit te delen voor racisme en discriminatie op het veld en in het stadion.

boetes, spelen zonder publiek en in het uiterste geval uitsluiting van een competitie of degradatie.

Carlo Ancelotti heeft behoorlijk hoge ambities met Everton. De Italiaanse coach wil zich met zijn nieuwe club kwalificeren voor de Champions League. “Het halen van Champions League-voetbal is het doel voor de lange termijn”, zegt de zestigjarige Ancelotti maandag tijdens zijn presentatie als coach van Everton. “Niets is onmogelijk in voetbal.”

Dit seizoen wordt het voor Everton haast onmogelijk om zich te verzekeren van deelname aan de Champions League. ‘The Toffees’ staan dertiende in de Premier League en de bovenste vier ploegen plaatsen zich voor het Europese miljoenenbal. De achterstand op nummer vier Chelsea is dertien punten. Ancelotti werd zaterdag aangesteld als manager van Everton en tekende een contract tot medio 2024.

NBA:

Maandag: Woensdag:
Chicago Bulls 95 at Orlando Magic 103 Atlanta Hawks 118 at Cleveland Cavaliers 121 Philadelphia 76ers 125 at Detriot Pistons 109 Toronto Raptors 115 at Indiana Pacers 120(OT) Washington Wizards 121 at New York Knicks 115 Utah Jazz 104 at Miami Heat 107 San Antonio Spurs 145 at Memphis Grizzlies 115 Denver Nuggets 113 at Phoenix Suns 111 Minnesota Timberwolves 104 at Golden State Warriors 113 New Orleans Pelicans 102 at Portland Trail Blazers 94 Houston Rockets 113 at Sacramento Kings 104 Boston Celtics at Toronto Raptors Milwaukee Bucks at Philadelphia 76ers Houston Rockets at Golden State Warriors LA Clippers at Los Angeles Lakers

Comments are closed.