Sportverslagen – 23 september 2022

President Santokhi heeft bilateraal overleg met secretaris-generaal OACPS
september 23, 2022
Magic Ten – 24 september 2022
september 24, 2022
Show all

Sportverslagen – 23 september 2022

Louis van Gaal is grotendeels tevreden over wat Oranje donderdag liet zien in de Nations League-wedstrijd in Warschau tegen Polen (0-2). De bondscoach genoot van de doelpunten en de “fantastische” Marten de Roon. Ook was hij blij dat eindelijk eens geen goal geïncasseerd werd. “Wat ik het mooiste vond? Dat we de nul hebben gehouden”, antwoordde Van Gaal, die de afgelopen zes interlands wel minimaal één goal tegen kreeg met Oranje. “Daar heb ik vooraf op gehamerd. De belangrijkste ontwikkeling moest zijn dat we druk zouden geven op de bal als Polen die had. Dat is negentig minuten gelukt. Daardoor hebben we bijna geen kans weggeven, terwijl Polen met Robert Lewandowski een wereldspits heeft.”

Novak Djokovic heeft er geen spijt van dat hij zich niet heeft laten vaccineren tegen COVID-19 en als gevolg daarvan Grand Slam-toernooien moest missen. De 21-voudig Grand Slam-winnaar staat nog altijd pal achter zijn keuze. Wegens zijn ongevaccineerde status werd Djokovic begin dit jaar als titelverdediger geweigerd op de Australian Open. Hij was deze maand ook niet welkom in de Verenigde Staten, wat betekende dat hij deelname aan de US Open kon vergeten. “Nee, ik heb geen spijt”, zei de 35-jarige Djokovic donderdagavond in Londen, waar hij zich samen met onder anderen Roger Federer, Rafael Nadal en Andy Murray voorbereidt op de Laver Cup.

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü heeft vrijdag het trainingskamp van de Turkse nationale ploeg verlaten. De middenvelder liep in de Nations League-wedstrijd tegen Luxemburg een blessure op en maakt geen deel meer uit van de selectie van bondscoach Stefan Kuntz. De Turkse bond heeft niet bekendgemaakt om wat voor blessure het gaat. De 21-jarige middenvelder wordt in Rotterdam nader onderzocht. Kökçü mist zondagavond de afsluitende groepswedstrijd in de Nations League tegen de Faeröer. Turkije ontsnapte donderdagavond aan een nederlaag tegen Luxemburg (3-3), waardoor de ploeg van Kuntz is gepromoveerd naar het op een na hoogste niveau van de landencompetitie. Kökçü werd in de wedstrijd na tachtig minuten gewisseld.

Comments are closed.