Sportverslagen – 23 mei 2019

Diverse wijken constateren onregelmatige vuilophaal
mei 23, 2019
Dagbladen overzicht – 24 mei 2019
mei 24, 2019
Show all

Sportverslagen – 23 mei 2019

Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten

Zaalvoetbal
Woensdag: Mexico-Argentinië 4-2 Suriname- Colombia 1-13

Marciano Zalman is woensdagavond vierde geworden op het onderdeel pool tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Colombia. Er waren twaalf deelnemers. “Over het algemeen ben ik niet ontevreden met de vierde plaats, omdat pool niet de focus was. Voor mij is deze vierde plaats dus heel verdienstelijk”, zei hij na afloop in Club Billares Cañaveral. In de strijd om de bronzen medaille verloor de Surinamer de best-of-three met 0-2 van de Colombiaan Jairo Guzman. Voor donderdag heeft Suriname op schema staan atletiek (100, 400 en 1.500 meter) om zeven uur ‘s morgens, bowling om tien uur ‘s morgens en futsal (Suriname vs Mexico) om drie uur ‘s middags.

De teleurstelling na de zaalvoetbalnederlaag van woensdag hebben de Surinaamse sportjournalisten donderdagochtend weggespoeld met vier medailles op het onderdeel atletiek tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Colombia. Op de 100 meter pakte Ivan Summerville (36 jaar) zilver in 13,55 seconden. Earnie Eenig (39 jaar) was goed voor brons in 13,83 seconden. De titel werd gewonnen door de Colombiaan Nairo Perez (12,76 seconden). Het trio liep in categorie B(36-50 jaar). Marciano Zalman, 56 jaar, besloot alsnog mee te doen aan de 1.500 meter. Eerder had hij zijn twijfels vanwege een lichte hamstringblessure. Zalman eindigde in de categorie C als derde in 7:55,5. De eerste plaats was voor Abigail Martinez van Guatemala (6:36,7) en de tweede voor Angel Flores van Colombia (6:43,0).

Volleybal

Gideon heeft zijn eerste overwinning op zak in de vrouwenhoofdklasse van Surinaamse Volleybalbond. De ploeg won woensdagavond van Yellow Birds in de Ismay van Wilgen Sporthal met 25-20, 25-21, 25-21.

Buitenlands:

Een zeer opmerkelijk gerucht uit Italië: Pep Guardiola zou op het punt staan om de nieuwe trainer te worden van Juventus. De Italiaanse landskampioen moet op zoek naar een nieuwe coach na het ontslag van Massimiliano Allegri. De 48-jarige Guardiola, sinds de zomer van 2016 de manager van Manchester City, gaat naar verluidt voor vier jaar tekenen en kan 24 miljoen euro per jaar verdienen. Het zetten van de officiële handtekening zou gepland staan op dinsdag 4 juni.

Voor Lucas Hernández (80 miljoen euro) en Benjamin Pavard (35 miljoen euro) trok Bayern München al flink de portemonnee, maar de Duitse kampioen is van plan om nog veel meer uit te geven met het oog op komend seizoen. De club uit Zuid-Duitsland hoopt ook Leroy Sané (Manchester City) en Rodri (Atlético Madrid) aan de selectie toe te voegen. De 22-jarige Spanjaard beschikt over een gelimiteerde transfersom van 70 miljoen euro en Sané zal minstens zo’n bedrag waard zijn. Tot een officieel bod op beide spelers is het nog niet gekomen, maar de interesse van Bayern is duidelijk.

NBA

Donderdag Vrijdag
Easteren Finals: Game5 Toronto Raptors-Milwaukee Bucks Stand 2-2 Geen games Zaterdag Game 6                            Toronto Raptors-Milwaukee Bucks  

Comments are closed.