Sportverslagen – 23 juni 2020

Samenleving moet terug naar orde van de dag met het nieuwe normaal
juni 23, 2020
Verstrekking COVID-19 steunpakketten verschoven naar 6 juli
juni 24, 2020
Show all

Sportverslagen – 23 juni 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

La Liga:Serie A:Premier League:
Maandag: Villarreal-Sevilla 2-2 Leganés-Granada 0-0 Dinsdag: Levante-Atlético Madrid Real Valladolid-Getafe Barcelona-Athletic BilbaoMaandag: Fiorentina-Brescia 1-1 Lecce-AC Milan 1-4 Bologna-Juventus 0-2 Dinsdag: Hellas Verona-Napoli SPAL-Cagliari Genoa-Parma Torino-UdineseMaandag: Manchester City-Burnley 5-0 Dinsdag: Leicester City-Brigthon & Hove Albion Tottenham Hotspur-West Ham United  

Ook Novak Djokovic, de nummer 1 van de tenniswereld, zegt besmet te zijn geraakt met het coronavirus. De 17-voudig grandslamkampioen deed onlangs mee aan de zogenoemde Adria Tour, een demonstratie-evenement dat op zijn initiatief in Belgrado (Servië) en Zadar (Kroatië) plaatsvond. Maandag werd al bekend dat Grigor Dimitrov, Borna Coric en Viktor Troicki positief hadden getest. Dat drietal deed onlangs ook mee aan de demonstratiewedstrijden. Marin Cilic en Alexander Zverev, die ook deelnamen, maakten maandag bekend dat zij negatief hadden getest.

Italiaanse voetbalfans moeten hun verwachtingen voor de rest van het seizoen bijstellen. Volgens Maurizio Sarri, de trainer van Juventus, mogen ze in de resterende wedstrijden door de uitzonderlijke omstandigheden „geen geweldig voetbal” verwachten. Sarri gaat met Juventus aan kop in de Serie A, met vier punten voorsprong op Lazio, dat nog een wedstrijd te goed heeft. Voor Sarri betekent een eventuele landstitel zijn eerste prijs op Italiaanse bodem. Vorige week ging de finale van de Italiaanse beker verloren, hetgeen zorgde voor kritiek. Juventus heeft nog liefst elf competitiewedstrijden te spelen. De club van Cristiano Ronaldo is ook nog actief in de Champions League, waarin Olympique Lyon in de achtste finales de tegenstander is. Het eerste duel in Frankrijk werd met 1-0 gewonnen door Lyon.

De Franse voetbalclubs Amiens en Toulouse komen volgend seizoen toch uit op het tweede niveau. De clubs waren tegen het plan om Ligue 1 het komende seizoen met 20 clubs aan te vangen. Beiden hoopten op een competitie met 22 clubs, maar dat plan werd met 74,49 procent van de stemmen afgewezen. Op 8 maart werd voor het laatst gevoetbald in Frankrijk. Er werd naderhand een kampioen aangewezen: Paris Saint-Germain. Amiens en Toulouse, die als nummers 19 en 20 zouden degraderen, tekenden beroep aan tegen het besluit om het seizoen niet meer uit te spelen.

De Amerikaanse honkbalcompetitie (Major League Baseball) zal in verkorte vorm alsnog van start gaan, zo hebben de clubs uit de toonaangevende profcompetitie unaniem besloten. Het reguliere seizoen zal zestig wedstrijden tellen en waarschijnlijk tussen 24 juli en 27 september worden afgewerkt. Het honkbalseizoen, dat normaliter 162 wedstrijden omvat, had eind maart moeten beginnen, maar werd vanwege de coronacrisis opgeschort. De vakbond en de organisatie van de MLB hebben wekenlang overlegd over hoe de competitie alsnog doorgang kan vinden en over het salaris van de spelers. Bij een korter seizoen gaan de honkballers minder verdienen.

Comments are closed.