Sportverslagen – 23 juli 2021

83 nieuwe covid-19 besmettingen en 1 dode geregistreerd
juli 23, 2021
Today In Pop History – 23 juli 2021
juli 23, 2021
Show all

Sportverslagen – 23 juli 2021

Olympische Spelen:

Voetbal Mannen:

Groep A:Groep B:Groep C:Groep D:
Donderdag: Mexico-Frankrijk 4-1 Japan-Zuid Afrika 1-0Donderdag: New Zeeland-Korea 1-0 Honduras-Roemenië 0-1Donderdag: Egypte-Spanje 0-0 Argentinië-Australië 0-2Donderdag: Ivoorkust-Saudi Arabië 2-1 Brazilië-Duitsland 4-2

Een jaar later dan gepland zijn vandaag de Olympische Spelen officieel geopend. De Japanse Naomi Osaka stak de olympische vlam aan.Het was uiteindelijk Osaka die de olympische vlam ontbrandde. De viervoudig grandslamwinnares kent een uiterst bewogen jaar, maar is in Japan een absolute grootheid. Verrassend was de keuze van het organiserende land dus niet om haar deze belangrijke taak te geven.

De organisatie van de Olympische Spelen in Tokio heeft te weinig coronatests in voorraad om in de dagelijkse behoefte van het evenement te voorzien. Dat meldt de nationale televisie van Japan. De vrees bestaat dat daardoor de dagelijks programma’s ter bestrijding van het coronavirus niet volledig kunnen worden uitgevoerd. Met name in het atletendorp worden op grote schaal tests uitgevoerd.

Arne Slot baalt flink van het bloedeloze 0-0-gelijkspel met Feyenoord tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League. De trainer vindt dat vooral een gebrek aan kwaliteit in zijn ploeg ten grondslag ligt aan het tegenvallende spel. “We hebben momenteel te weinig spelers die in de kleine ruimte iets kunnen klaarspelen. Dan zie je dat de selectie nog niet op orde is. We hebben gewoon te weinig creativiteit”, concludeerde Slot voor de camera van ESPN. Slot koos voor Naoufal Bannis in de spits en Luis Sinisterra en Bryan Linssen vanaf de zijkanten. “Linssen is geen rechtsbuiten. Maar als Berghuis vertrekt en je hebt geen vervange r, dan is hij de enige keus. Ik heb geen betere optie op de bank zitten.”

Er lijkt dan toch beweging rond een mogelijke overgang van Harry Kane naar Manchester City. Tottenham Hotspur zou een duizelingwekkend bod van 160 miljoen pond (omgerekend 187 miljoen euro) hebben geaccepteerd op de 27-jarige spits, die al langer in verband wordt gebracht met City. Kane speelt sinds het seizoen 2014/2015 een bepalende rol bij Tottenham, waar hij nog een contract voor drie jaar heeft. Bij City zou hij omgerekend 467.000 euro per week kunnen verdienen.

Memphis Depay is donderdag groots gepresenteerd bij FC Barcelona. De Oranje-international, die eerder al voor twee jaar tekende bij de Spaanse grootmacht, zei dat hij al als klein kind droomde om in Camp Nou te spelen. “Je moeder heeft me een geheim verteld”, begon FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta aan de perspresentatie in Camp Nou. “Ze zei me dat toen je vijf jaar oud was, je opa je het shirt van FC Barcelona gaf en je vertelde dat je ooit voor FC Barcelona zou spelen. Hier ben je dan.” Memphis bevestigde de woorden van de Spaanse president. “Mijn opa is helaas al overleden, maar ik weet zeker dat hij trots zou zijn. Het is een eer om hier te zijn, een droom die uitkomt. FC Barcelona is een enorme club die een grote impact op mij als kind had. Nu, op 27-jarige leeftijd, realiseer ik deze droom. Ik wil heel graag in Camp Nou spelen.”

Comments are closed.