Sportverslagen – 22 september 2022

Santokhi bepleit meer aanpak gevolgen klimaatverandering
september 22, 2022
Grondbeschikkingen uitgereikt in Goede Verwachting
september 23, 2022
Show all

Sportverslagen – 22 september 2022

Vanavond speelt Natio een oefenwedstrijd in Nederland tegen Nicaragua, om 20:00 uur in het Yanmar stadion in Almere, de thuishaven van Almere City FC. Het is het eerste aantreden van de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg van Suriname. Natio speelt dan nog op maandag 26 september een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle; ditmaal zonder publiek.

Louis van Gaal kan in de laatste maanden van zijn derde termijn als bondscoach Bij een zege in het Nations League-duel met Polen, Bob Glendenning evenaren op de eeuwige ranglijst van bondscoaches van Oranje met de meeste zeges. Van Gaal is dan nog één overwinning verwijderd van recordhouder Dick Advocaat. Advocaat boekte in november 2017 in zijn 62e en laatste interland zijn 37e overwinning met Oranje.

Naomi Osaka heeft donderdag de zoveelste tegenslag van het huidige seizoen moeten incasseren. De voormalige nummer één van de wereld trok zich met buikklachten terug van het WTA-toernooi van Tokio, waar ze titelverdediger was. Osaka miste het hele grasseizoen al door een achillespeesblessure, in voorbereiding op de US Open moest ze in Toronto opgeven vanwege rugklachten en op het Grand Slam-toernooi van New York was ze er in de eerste ronde al uit.

De organisatie van de Laver Cup heeft donderdag bevestigd dat Roger Federer in het dubbelspel in actie komt met Rafael Nadal. Het wordt zijn laatste wedstrijd als prof. Federer en Nadal nemen het vrijdagavond op tegen de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe. De partij is de afsluiter van de eerste van drie speeldagen van de Laver Cup, waarbij het Europese team het opneemt tegen een team van spelers van buiten Europa. Volgens de regels van het evenement moeten alle spelers in ieder geval een enkelpartij spelen, maar daar is Federer niet fit genoeg voor.

Comments are closed.