Sportverslagen – 22 juli 2020

Stijging COVID-19-besmettingen in Surinaamse kustvlakte
juli 22, 2020
10 Mobiel – Rachel Singh – 22 juli 2020
juli 22, 2020
Show all

Sportverslagen – 22 juli 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

Premier League:Serie A:
Dinsdag: Watford- Manchester City 0-4 Aston Villa- Arsenal 1-0 Woensdag: Manchester United-West Ham United Liverpool-ChelseaDinsdag: Atalanta- Bologna 1-0 Sassuolo- AC Milan 1-2 Woensdag: Parma-Napoli Inter Milan-Fiorentina Lecce-Brescia Sampdoria-Genoa SPAL-AS Roma Torino-Hellas Verona

Voetbal:

Stefano Pioli is ook de komende twee seizoen de trainer van AC Milan. Dat heeft de club uit de Serie A gemeld nadat het dinsdag door een 2-1-zege op Sassuolo zich verzekerde van Europees voetbal. Met de contractverlenging komt een einde aan de speculaties over de komst van Ralf Rangnick. AC Milan was lang in gesprek met de Duitser, maar beloont Pioli nu voor de goede prestaties. In alle competities samen is de club nu tien duels ongeslagen. Algemeen directeur Ivan Gazidis geeft aan dat Pioli zijn ploeg het voetbal liet spelen wat ze in Milaan graag zien: „spannend, progressief en gepassioneerd.” Milan kan deelname aan de voorronden van de Europa League niet meer mislopen. Ook rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase is nog mogelijk.

Het Eredivisie-seizoen 2020/’21 stevent af op een pikante start. In het conceptprogramma dat de KNVB vandaag presenteert, staat te lezen dat de voetbalbond van plan is om zaterdag 12 september om 16.30 uur af te trappen met FC Utrecht-AZ. De wedstrijden tussen de topclubs in Nederland zijn komend seizoen allemaal in 2021. De eerste vier maanden (veertien speelronden) nemen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ het in de Eredivisie eerst op tegen andere clubs. Ajax – PSV is zondag 10 januari, tijdens de vijftiende speelronde, de eerste topper. Ook veel andere belangrijke wedstrijden, zoals derby’s, zijn ingepland in het nieuwe jaar. De hoop is dat in het nieuwe jaar weer meer supporters in het stadion welkom zijn dan van september tot en met december.

Het is donderdag nog precies één jaar voor de Olympische Spelen in Tokio (met twaalf maanden vertraging) van start moeten gaan. Maar dat zal volgens de voorzitter van het organisatiecomité Yoshiro Mori alleen kunnen gebeuren als er dan een vaccin of een geneesmiddel tegen het nieuwe coronavirus beschikbaar is. Volgens Mori is het geen optie om de Spelen achter gesloten deuren of met een beperkt publiek te organiseren. „Als dat het enige alternatief blijkt te zijn, dan zullen we moeten nadenken over het behoud van de Spelen. Als dit zou gebeuren, dan moeten we er rekening mee houden dat de Spelen worden geannuleerd.”

NFL:

In navolging van Washington Redskins heeft ook Edmonton Eskimos aangekondigd de clubnaam te wijzigen. Het Canadese American football-team vindt de toevoeging ‘Eskimos’ niet langer gepast.In nasleep van de Black Lives Matter-protesten wordt in Noord-Amerika druk uitgeoefend op enkele sportclubs met namen die naar de inheemse bevolking van het continent verwijzen. Washington Redskins (roodhuiden) besloot vorige week om na 87 jaar een nieuwe, nog onbekende, naam te kiezen.Dinsdag nam Edmonton Eskimos, dat uitkomt in de Canadese profcompetitie CFL, eenzelfde besluit. Eskimos wordt gezien als denigrerende benaming voor het Inuitvolk dat woont in het noordpoolgebied. Naast de Redskins en de Eskimos liggen ook de namen van Atlanta Braves, Chicago Blackhawks, Cleveland Indians en Kansas City Chiefs in Noord-Amerika onder vuur wegens de verwijzing naar de inheemse bevolking.

NBA:

De NBA heeft haar belofte waargemaakt om “Black Lives Matter” op het speelveld te drukken voor de herstart van de competitie in Orlando. Dinsdag onthulde de competitie het nieuwe veld, waardoor verslaggevers in de “bubble” een rondleiding kregen. Black Lives Matter staat op de vloer geschreven in grote, glanzend zwarte print. In plaats van dat de wedstrijd verslaggevers aan een tafel aan de zijlijn in het middenveld te hebben, zullen ze worden ingesloten in plexiglas-panelen die scheiding tussen hen en de spelers creëren. De spelers en coachbank bestaat uit tientallen uit elkaar geplaatste klapstoelen elk gemeten op een afstand van 1,8 meter van de volgende stoel.

Comments are closed.