Sportverslagen – 22 april 2020

SVB heeft al verschillende senario’s voor herstart competitie
april 22, 2020
Dagbladen overzicht – 23 april 2020
april 23, 2020
Show all

Sportverslagen – 22 april 2020

De eredivisie wordt niet afgerond dit seizoen. De Nederlandse regering heeft alle wedstrijden tot 1 september verboden. De Eredivisie-clubs praten met vrijdag met de KNVB en Eredivisie CV onder meer over de financiële gevolgen, aangezien supporters seizoenskaarten en andere kaarten voor wedstrijden hebben gekocht.

Veel van de 42 aanvoerders van clubs uit de twee hoogste klassen van het Spaanse profvoetbal voelen er weinig voor hun competities vanuit besloten trainingskampen achter gesloten deuren af te werken. Dat hebben ze laten weten tijdens een onderlinge vergadering over een videoverbinding. Barcelona, de koploper van La Liga, liet afgelopen weken al weten er weinig voor te voelen om het seizoen op die manier nog af te werken.

De Bundesliga wil vanaf 9 mei weer verder gaan met het seizoen, maar de duels zullen wel zonder publiek worden afgewerkt. Er ligt nu een 41-pagina’s tellend draaiboek om het seizoen te hervatten.

Een consortium uit Saoedi-Arabië, dat over zo’n 300 miljard euro beschikt, staat op het punt om Newcastle United over te nemen. Alleen de Premier League Owners’ and Directors’ Test scheidt Newcastle United nog van een gigantische kapitaalinjectie. Als het onderzoek van de Engelse competitie uitwijst dat consortium PCP Capital Partners in staat is om de club te financieren én dat er in het verleden geen strafbare feiten zijn gepleegd door het bedrijf, lijkt niets de overname nog in de weg te staan. Newcastle United ontving al een aanbetaling en zal, als de deal rond is, 300 miljoen pond (zo’n 341 miljoen euro) krijgen in ruil voor 80 procent van de aandelen.

Rohan Dennis heeft woensdag de eerste etappe van de virtuele Ronde van Zwitserland gewonnen. De wereldkampioen tijdrijden van Team INEOS reed tijdens een groot deel van de pittige rit solo aan kop en hield dat vol tot de finish. De zogeheten Digital Swiss 5 geldt als alternatieve Ronde van Zwitserland tijdens de coronacrisis en bestaat uit vijf etappes. Er worden alleen dagwinnaars aangewezen, wat betekent dat er geen klassement is. Elke ploeg mag per etappe maximaal drie renners inzetten.

Comments are closed.