Sportverslagen – 21 juni 2021

Groot verschil in kosten uitvaart COVID-19 lijken Paramaribo en Nickerie
juni 21, 2021
Coronavirus (Covid-19):
juni 22, 2021
Show all

Sportverslagen – 21 juni 2021

Internationaal Sport

EK 2020: Groepsfase

Zondag:Maandag:
Groep A: Italië-Wales 1-0                Zwitserland-Turkije 3-1 Stand: 1.Italië 3-9pnt 2.Wales 3-4pnt 3.Zwitserland 3-4pnt 4.Turkije 3-0pntGroep B: Finland-België                Rusland-Denemarken Groep C: Noord-Macedonië-Nederland               Oekraïne-Oostenrijk

Copa America 2020:

Zondag: GroepsfaseMaandag:
Groep B: Venezuela-Ecuador 2-2 Colombia-Peru 1-2Groep A: Uraguay-Chili Argentinië-Paraguay

Italië heeft met een ’b-elftal’ afgerekend met Wales en is groepswinnaar van poule A. Bondscoach Roberto Mancini begon de wedstrijd tegen Wales met liefst acht andere spelers ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Zwitserland. Ondanks de nederlaag was er ook goed nieuws voor Wales. Doordat Zwitserland met 3-1 afrekende met Turkije pakken ook de Welshmen een plek in de achtste finales.

In de stadions voor de Olympische Spelen in Tokio worden deze zomer maximaal tienduizend toeschouwers toegelaten, zo heeft het organisatiecomité maandag besloten. Alleen Japanse fans krijgen toegang tot de wedstrijden. Begin maart werd al bekend dat buitenlandse toeschouwers vanwege de coronapandemie niet worden toegelaten, maar een besluit over fans in het algemeen liet langer op zich wachten. Artsen en andere deskundigen stelden dat de Spelen zonder fans het beste zou zijn voor de gezondheidszorg in Japan, maar de organisatie wil er toch publiek bij hebben. Alleen als het coronavirus weer toeslaat in Tokio, bestaat de kans dat de olympische sporters in stadions zonder fans om de medailles moeten gaan strijden.

Allyson Felix kan zich opmaken voor haar vijfde Olympische Spelen. De 35-jarige sprintspecialiste plaatste zich bij de Amerikaanse trials in Eugene voor Tokio op de 400 meter. Ze eindigde in de race als tweede in 50,02 seconden. Quanera Hayes won in 49,78. Felix, in het bezit van zes gouden olympische medailles, drie zilveren medailles en twaalf wereldtitels outdoor, moest er in Eugene hard voor werken om bij de eerste drie te eindigen. In de laatste 50 meter bleek ze nog over een extra versnelling te beschikken en stelde ze haar olympisch ticket veilig. Trayvon Bromell won bij de trials de 100 meter in 9,80 seconden. Hij spurtte eerder dit jaar naar 9,77 en voert daarmee de wereldranglijst aan. Bromell is een belangrijke kandidaat om de Jamaicaans Usain Bolt op te volgen als olympisch kampioen op de 100 meter.

NBA: Playoffs

Zondag:
Eastern Conference: Game 7 Atlanta-Philadelphia 103-96 Serie Stand: 4-3 Atlanta Hawks gaan door naar de Eastern Conference Finale waar ze uitkomen tegen de Milwaukee Bucks   Western Conference Finale : Game 1: LA Clippers at Phoenix 114-120 Serie stand: 1-0 Phoenix  

Comments are closed.