Sportverslagen – 21 augustus 2020

10 Mobiel – Tosh Van Dijk – 21 augustus 2020
augustus 21, 2020
Magic 10 – 22 augustus 2020
augustus 22, 2020
Show all

Sportverslagen – 21 augustus 2020

UEFA Europa League:

Finale:
Vrijdag: Sevilla-Inter Milan

Tien jaar nadat Inter Milan de beste van de wereld was, kan de de club vrijdag in de Europa League-finale tegen Sevilla eindelijk weer een Europese prijs pakken. Een prijs is al bijzonder voor Inter, dat sinds het succesjaar 2010 elf trainers versleet, geen kampioen werd en alleen in 2011 een Coppa Italia pakte. Het is lang geleden dat de hunkering naar een prijs zo groot was bij Inter, dat eigenlijk de landstitel als hét grote doel had. De ploeg van Antonio Conte eindigde als tweede, al is dat niet eens zo slecht in vergelijking met de afgelopen jaren. Nadat Inter in 2010 de Champions League-bokaal omhoog hield, zakte de club ver weg, met een zesde (2012), zevende (2017), achtste (2015) en zelfs een negende plaats (2013) in de Serie A. En ondertussen won Juventus vrijwel alles. Althans, in Italië. De laatste Italiaanse ploeg met een Europese prijs is nog altijd het Inter van 2010.

Het is officieel. Alfred Schreuder (47) en Henke Larsson (48) gaan Ronald Koeman assisteren bij FC Barcelona. Het is de eerste keer dat Koeman en Schreuder samenwerken. Als bondscoach hoorde Koeman goede verhalen over Schreuder van de internationals die bij Ajax met hem hadden samengewerkt. Beide hebben een contract getekend wat hun tot 30 juni 2022 aan de Catalaanse club verbindt. Larsson kwam tussen 2004 en 2006 ook als speler in actie voor FC Barcelona.

Ronald Koeman ziet Memphis Depay als een eventuele vervanger van Luis Suárez bij FC Barcelona. De 33-jarige Uruguayaanse aanvaller zou een van de vele spelers zijn die mag vertrekken uit Camp Nou, waar de nieuwe trainer Ronald Koeman voor een grote schoonmaak moet zorgen. Memphis heeft nog een eenjarig contract bij Olympique Lyon, dat zijn verbintenis graag wil verlengen, maar hij is vooralsnog niet ingegaan op een aanbieding.

Marc Overmars is bij Ajax ondanks de 40 miljoen euro die er is binnengekomen dankzij het bereiken van de groepsfase van de Champions League momenteel niet bezig met het aantrekken van spelers. “Dat geld gaat niet besteed worden aan transfers. We zijn gaten aan het dichtfietsen, dat moet eerst gebeuren. Wij zijn nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers en heel tevreden met de huidige selectie”, zegt de directeur voetbalzaken, die daarmee de komst van Luis Suárez op korte termijn lijkt uit te sluiten.

Er heeft gisteren topoverleg plaatsgevonden tussen kersvers Barcelona-trainer Ronald Koeman en vedette Lionel Messi. Volgens meerdere Spaanse media is daar voor de Nederlandse trainer bepaald geen goed nieuws uitgekomen: de Argentijn zou hebben gezegd dat hij overweegt om komende zomer te vertrekken uit Nou Camp. Sinds Barça in de kwartfinale van de Champions League met 8-2 werd vernederd door Bayern München, hield Messi zich stil. Koeman liet eerder al weten dat Messi evenwel gewoon een hoofdrol speelt in zijn plannen. Nu meldt radiostation RAC1 dat Messi zou hebben benadrukt dat hij zich na de zomer eerder bij een andere club ziet voetballen dan bij Barcelona, en dat hij dus inderdaad een vertrek overweegt. Wel zou Messi in gesprek met Koeman hebben erkend dat het feit dat hij nog een éénjarig contract heeft de situatie er niet makkelijker op maakt. Dat is ook precies het punt waar Koeman en de club zich aan vasthouden: zij zijn van plan om Messi aan zijn contract te houden.

American footballteam Kansas City Chiefs verbiedt zijn fans voortaan met inheemse tooien het stadion te betreden. Ook mogen ze hun gezichten niet verven op een manier die verwijst naar de Inheemse cultuur. Het zijn maatregelen die de winnaar van de Super Bowl heeft genomen om de schijn van discriminatie of kwetsen van de inheemse Amerikaanse bevolking te vermijden. De clubleiding zegt al sinds 2014 met Indiaanse stamhoofden te praten om meer begrip te krijgen voor cultuur en achtergrond van de Inheemsen. De recente protesten tegen racisme en discriminatie die aanwakkerden na de gewelddadige dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, hebben de club tot nieuwe inzichten gebracht. Er moet nog meer respect komen voor de inheemse bevolking en alles wat ook maar enigszins als kwetsend kan worden ervaren, moet verdwijnen.

Wielerploegen worden in de komende Tour de France uit de koers genomen als twee renners of stafleden positief worden getest op het coronavirus of duidelijke symptomen vertonen. Als één renner van een ploeg besmet is met het virus, zal alleen die renner uit de Tour worden gezet. Dat staat volgens website VeloNews in een document met gezondheidsvoorschriften dat de organiserende ASO naar de deelnemende teams heeft gestuurd. De Tour begint 29 augustus in Nice. Al eerder was bekend dat alle renners voorafgaande aan de Tour minstens twee keer op Covid-19 worden getest. In het geval een renner dan positief wordt bevonden, heeft een ploeg nog de mogelijkheid tot 29 augustus 10.00 uur een gezonde vervanger te laten starten.

NBA: Play-offs

Western Conference: Game 2Western Conference: Game 3
Donderdag: Portland Trail Blazers at Los Angeles Lakers  88-111, Serie:(1-1) Oklahoma City Thunder at Houston Rockets 98-111, Serie:(2-0)Vrijdag: Dallas Mavericks at LA Clippers,Serie:(1-1) Utah Jazz at Denver Nuggets, Serie:(1-1)
Eastern Conference:Eastern Conference:
Donderdag: Orlando Magic at Milwaukee Bucks 96-111, Serie: (1-1) Miami Heat at Indiana Pacers 109-100 , Serie:(2-0)Vrijdag: Brooklyn Nets at Toronto Raptors, Serie:(0-2) Philadelphia 76ers at Boston Celtics, Serie:(0-2)

Comments are closed.