Sportverslagen – 20 oktober 2021

Coronavirus (COVID-19):
oktober 20, 2021
Personeelsbond SWM houdt vrijdag verkiezingen
oktober 20, 2021
Show all

Sportverslagen – 20 oktober 2021

UEFA Champions League: Groepsfase:

Groep A:Groep B:Groep C: 
Dinsdag:
Club Brugge-Manchester City 1-5 PSG-RB Leipzig 3-2
Dinsdag:
Atlético Madrid-Liverpool 2-3
FC Porto-AC Milan 1-0     
Dinsdag:
Besiktas-Sporting 1-4
Ajax-Borussia Dortmund 4-0
 
Groep D:Woensdag: Groep EWoensdag: Groep F 
Dinsdag:
Inter Milan-FC Sheriff 3-1
Shakhtar Donetsk-Real Madrid 0-5
Barcelona-Dynamo Kiev
Benfica-Bayern Munchen
Manchester United-Atalanta
Young Boys-Villarreal
 
Woensdag: Groep GWoensdag: Groep H 
Salzburg-Wolfsburg Lille-SevillaChelsea-Malmo
Zenit-Juventus  

UEFA Europa League:

Groep G:
Dinsdag:
Celtic-Ferencváros 2-0
Groep C
Woensdag:
Spartak Moskou-Leicester City

De KNVB constateert sinds het begin van dit voetbalseizoen in Nederland een grote toename van het aantal tuchtzaken wegens wangedrag door supporters. Na de eerste negen speelronden zijn er al 45 tuchtzaken, terwijl dat er voor corona zo’n zeventig tot negentig waren in een heel seizoen. Dat laat een woordvoerder van de KNVB woensdag weten na berichtgeving door De Telegraaf. Ook is er een grote toename van het aantal stadionverboden. Er zijn nu al zo’n 150 stadionverboden uitgedeeld, tegenover zo’n 300 over het hele seizoen voor corona, aldus de woordvoerder. “Dit seizoen is anders dan andere seizoenen. Het lijkt erop dat mensen na de beperkingen van de coronacrisis nu een uitlaatklep zoeken voor opgekropte frustraties, maar dat is geen excuus natuurlijk.” De KNVB onderzoekt maatregelen om deze ontwikkeling te stoppen.

Het akkefietje tussen Diego Simeone en Jürgen Klopp krijgt een nieuwe wending. Eerst steggelden ze over de tactiek, dinsdag weigerde de trainer van Atlético Madrid om de Duitse coach van Liverpool de hand te schudden na de wedstrijd. De eerste keer dat Simeone en Klopp elkaar verbaal te lijf gingen was in maart 2020. In de achtste finale van de Champions League komen Atlético en Liverpool elkaar tegen. De Spanjaarden gaan door naar de kwartfinales. Na afloop hekelt de Duitse coach de tactiek van Simeone die een dag vóór de wedstrijd van gisteren nog vragen kreeg over het voorval uit 2020, maar de Argentijnse trainer hield zijn kaken stijf op elkaar.

De wegen van Newcastle United en coach Steve Bruce scheiden per direct. “De club wil hem bedanken voor zijn werk en wenst hem het beste voor de toekomst”, laten The Magpies weten. Bruce was sinds juli 2019 coach van Newcastle United. De verloren wedstrijd het afgelopen weekend tegen Tottenham Hotspur was zijn duizendste duel als coach. Antonio Conte wordt nu genoemd als een van de kandidaten voor opvolging. Naast Conte worden ook Frank Lampard, Steven Gerrard en Arsène Wenger genoemd. Newcastle United staat momenteel met drie punten uit acht wedstrijden negentiende in de Premier League.

NBA start 75ste seizoen: 2021/2022

DinsdagWoensdag:
Brooklyn at Milwaukee 104-127
Golden State at LA Lakers 121-114
Indiana at Charlotte
Chicago at Detroit
Washington at Toronto
Boston at New York
Cleveland at Memphis
Houston at Minnesota
Philadelphia at New Orleans
Orlando at San Antonio
Oklahoma City at Utah
Denver at Phoenix Sacramento at Portland

Comments are closed.