Sportverslagen – 20 maart 2020

Geen toename coronagevallen
maart 20, 2020
10 Mobiel – Tosh Van Dijk – 20 maart 2020
maart 20, 2020
Show all

Sportverslagen – 20 maart 2020

Binnenland:

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft opnieuw benadrukt dat, ondanks de situatie rondom het coronavirus, de Spelen vooralsnog gewoon doorgaan op 24 juli tot en met 9 augustus in Tokio. Ook Ramon Tjon-AFat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), nam dinsdagmiddag deel aan een conferencecall waarin IOC-president Thomas Bach de verschillende internationale federaties informeerde over de huidige stand van zaken betreffende het mondiale toernooi. De rode draad in het betoog van de Duitser was dat de Spelen niet opgeschoven worden. “Eenieder is het erover eens dat we even moeten wachten en kijken wat de ontwikkelingen zullen zijn. Maar we duimen wel dat het allemaal goed komt”, zegt Tjon-A-Fat. Behalve de landen uit de regio waarin Suriname zit, participeerden honderden andere nationale Olympische comités in de conferencecall.

Buitenland:

Ronald Koeman vindt dat het veel talenten in Nederland ontbreekt aan fysieke en mentale kwaliteiten. Volgens de bondscoach van Oranje wordt er ook nog altijd te weinig nadruk op het verdedigen gelegd. “Nederlandse teams hebben het altijd lastig als ze het tegen buitenlandse ploegen op moeten nemen die fysiek sterker zijn. In Nederland kreeg Getafe veel kritiek voor de manier waarop ze tegen Ajax speelden, maar ik vond het een buitengewone prestatie”, aldus Koeman vrijdag in gesprek met het Spaanse Marca. “In Nederland hebben we veel talenten van een jaar of achttien die niet over de broodnodige volwassenheid beschikken. Ze missen fysieke en mentale kwaliteiten. Je moet weten hoe je de beste kan worden, ook als het spel niet goed is. Soms moeten we meer verdedigen om een wedstrijd te kunnen winnen.” Koeman probeert sinds zijn aantreden in februari 2018 de focus bij Oranje iets meer op het verdedigen te leggen en minder op het aanvallen en domineren. “We veranderen al een beetje in Nederland, maar er moet meer aandacht komen voor het fysieke en defensieve aspect. Anders gaan we niet veel winnen.”

De olympische vlam is vrijdagochtend vanuit Griekenland aangekomen in Japan. Door de strenge coronamaatregelen was er slechts een klein ontvangstcomité op het militaire vliegveld van Matsushima, in het noordwesten van het gastland van de Spelen van komende zomer. “We doen ons uiterste best om een veilige omgeving te creëren”, aldus Yoshiro Mori, het hoofd van het organiserend comité achter Tokio 2020. Hij vond het pijnlijk dat er geen kinderen aanwezig konden zijn bij de overdracht van de vlam aan een selectie van Japanse goudenmedaillewinnaars. Verschillende vooraanstaande olympische atleten hebben kritiek geuit op de oproep van het internationaal olympisch comité (IOC) om ondanks het coronavirus ‘gewoon’ door te gaan met de voorbereidingen op de Spelen van komende zomer in Tokio.

NBA:

Los Angeles Lakers heeft donderdagavond bekendgemaakt dat twee spelers zijn besmet met het coronavirus. Ondertussen heeft de NBA teams met klem verzocht om alle trainingsfaciliteiten te sluiten. Onlangs werd bekend dat vier spelers van de Brooklyn Nets – onder wie ster Kevin Durant – positief waren getest op het COVID-19-virus. De Lakers speelden op 10 maart nog tegen die ploeg en daarom werd de zestienvoudig NBA-kampioen aangeraden om alle spelers te testen. Twee spelers blijken besmet en zijn inmiddels in isolatie geplaatst. Ze staan onder toezicht van medici. Het is niet bekend om wie het gaat. De rest van het team van sterspeler LeBron James moet uit voorzorg thuis in quarantaine gaan. Eerder op donderdag had de NBA al een memo naar alle teams gestuurd met de dringende mededeling om alle trainingsfaciliteiten te sluiten. Spelers wordt daarnaast aangeraden om thuis te blijven en alleen op pad te gaan als dat echt nodig is.

Comments are closed.