Sportverslagen – 2 maart 2021

Maandag 10 nieuwe besmettingen geregistreerd
maart 2, 2021
10 Mobiel – Myenty Abena – 2 maart 2021
maart 2, 2021
Show all

Sportverslagen – 2 maart 2021

Internationaal Sport

Europese competities en Beker Competities:

La Liga:Premier League:Serie A:
Maandag:
Real Madrid-Real Sociedad 1-1
Maandag:
Everton-Southampton 1-0 Dinsdag:
Manchester City-Wolverhampton
Dinsdag:
Lazio Roma-Torino
Juventus-Spezia
KNVB Beker: Halve FinaleDFB Pokal: Kwart Finale 
Dinsdag:
Vitesse-VVV-Venlo Woensdag:
Heerveen-Ajax
Dinsdag:
Mönchengladbach-Borussia Dortmund
 

Voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona, is dinsdagochtend vrijgelaten. Maandag werd de oud-bestuurder van de Catalanen in zijn eigen huis gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een schandaal rond de club, dat is omgedoopt tot ’Barça-gate’. Bartomeu maakte gebruik van zijn recht om geen verklaring af te leggen, waarna de rechter instemde met voorlopige vrijlating. Ook Jaume Masferrer, de adviseur van Bartomeu, zit niet langer vast. Bartomeu zou voor zo’n 1 miljoen euro een bedrijf hebben ingehuurd dat online een lastercampagne opzette tegen zijn tegenstanders, onder wie de huidige selectiespelers Lionel Messi en Gerard Piqué en oud-spelers als Xavi en Pep Guardiola. Die campagne was naar verluidt ook bedoeld om het imago van Bartomeu juist te verbeteren.In oktober van vorig jaar stapte Bartomeu op als voorzitter. Komend weekeinde is de verkiezing van een nieuwe preses bij Barcelona

De voormalig Liverpool-speler Ian St. John is op 82-jarige leeftijd overleden. De Anfield-legende was vooral in de jaren 60 onder succescoach Bill Shankly een meer dan gewaardeerde spits. Hij zal in Liverpool voor altijd herinnerd worden aan zijn winnende treffer in de FA Cup-finale van 1965. Het was voor het eerst dat The Reds de nationale beker wonnen toen. St. John was in 1961 overgekomen van Motherwell, voor ’een recordbedrag’ van 37.500 pond. De aanvaller speelde vooral in de jaren 60 een hoofdrol in de wederopstanding in het Britse voetbal, met twee landstitels en dus de bekerwinst. In 425 optredens voor Liverpool kwam St. Jong tot 118 goals.

Tadej Pogacar blijft minstens tot 2026 in dienst van Team UAE Emirates. De Sloveense Tourwinnaar zette zijn handtekening onder een nieuw contract. „Er heerst hier een heel speciale sfeer, zowel tussen het management, als bij de renners en de andere personeelsleden”, aldus de 22-jarige Pogacar op de website van zijn team. „Het is een fijne omgeving om me in te bevinden. Ik ben de ploeg dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en ik zal hard werken om dat ook te kunnen laten zien. Ik hoop dat we de komende seizoenen nog meer mooie successen gaan boeken.” Pogacar won afgelopen week nog op vrij overtuigende wijze de UAE Tour.

Mercedes heeft de auto voor het komende Formule 1-seizoen gepresenteerd, de W12. Net als vorig jaar is de bolide overwegend zwart. Grootste verschil in de auto’s van dit jaar ten opzichte van vorig jaar zijn de aanpassingen aan de vloer, zo ook bij Mercedes. Het team stopte vorig seizoen al snel met het ontwikkelen van de W11 om zich te kunnen focussen op de opvolger, de W12. De auto is door de (aerodynamische) veranderingen zo’n zes kilo zwaarder dan vorig jaar. Ook mag Mercedes geen gebruik meer maken van het veelbesproken stuursysteem DAS. Mercedes heeft sinds 2014 alle wereldtitels binnengehaald in de koningsklasse van de autosport. „Maar ik zie hetzelfde vuur, dezelfde honger en passie sinds ik hier voor het eerst binnenstapte in 2013”, aldus teambaas Toto Wolff. „Elk seizoen is weer een nieuwe uitdaging. Dit jaar zijn er wat nieuwe regels, er is een budgetplafond en er komen compleet nieuwe auto’s in 2022. We kijken uit naar die uitdagingen.”

NBA:

Maandag:Dinsdag:
Indiana 114at Philadelphia 130
Denver 118 at Chicago 112
Dallas 130 at Orlando 124 Utah124 at New Orleans 129 Brooklyn 124 at San Antonio 113 Cleveland 101 at Houston90 Charlotte 111 at Portland 123  
Memphis at Washington
LA Clippers at Boston
Atlanta at Miami
New York at San Antonio
Denver at Milwaukee Detriot at Toronto
Phoenix at Los Angeles Lakers

Comments are closed.