Sportverslagen – 2 april 2020

april 2, 2020
Today In Pop History – 2 april 2020
april 2, 2020
Show all

Sportverslagen – 2 april 2020

UFC:

Khabib Nurmagomedov heeft het titelgevecht op 18 april tegen Tony Ferguson afgezegd. Daarmee gaat de Russische MMA-vechter in tegen de wil van UFC-baas Dana White, die het gevecht koste wat kost wilde laten doorgaan. De 31-jarige Numagomedov zit in eigen land in quarantaine. “De hele wereld zou nu in quarantaine moeten zitten”, schrijft hij op Instagram.

Voetbal:

Brescia heeft weinig zin om het seizoen in de Serie A nog uit te spelen. Clubvoorzitter Massimo Cellino dreigt de wedstrijden zelfs te boycotten, als de competitie nog hervat wordt. De UEFA drong er woensdag bij de 55 lidstaten op aan dat de competities indien mogelijk uitgespeeld worden. De speeldatum voor de laatste wedstrijd is daarom verschoven van 30 juni naar begin augustus.

In België zit het voetbalseizoen er op. De Raad van Bestuur van de Pro League heeft besloten dat de competitie per direct te worden stopgezet. Dat betekent dat Club Brugge nu al kampioen is.  Het besluit dient nog te worden bekrachtigd op een Algemene Vergadering, maar dat is een formaliteit. De huidige rangschikking is definitief. Club Brugge is kampioen. AA Gent speelt voorronde Champions League. Charleroi, Antwerp en Standard gaan naar de voorrondes van de Europa League. Omdat niemand degradeert bestaat de competitie, die deze jaargang uit 16 clubs bestaat, volgend seizoen uit 18 clubs.

In Nederland hebben Ajax, AZ en PSV bij de KNVB aangegeven te willen stoppen met dit seizoen. De clubs vinden het onverantwoord om de competitie te hervatten middenin de coronacrisis.

Wielrennen:

Tour-baas Christian Prudhomme ziet niets in het idee om de Ronde van Frankrijk dit jaar zonder publiek af te werken. Die suggestie werd onlangs gedaan door de Franse minister van Sport. “Eén ding is zeker: er komt geen Tour achter zonder publiek”, zei Prudhomme woensdag tegen Sports Auvergne. De Tour-baas vertelde verder dat hij uiterlijk 15 mei een beslissing verwacht en dat uitstel naar een latere periode in het jaar onderzocht wordt. De Tour de France staat gepland van 27 juni tot en met 19 juli.

MotoGP:

De MotoGP in Frankrijk van medio mei is donderdag uitgesteld vanwege het coronavirus. De Franse GP op het circuit van Le Mans zou op 17 mei verreden worden. De MotoGP hoopt later een nieuwe datum vast te stellen, indien de coronacrisis dat toelaat. Het is de zesde race op de kalender die niet door kan gaan. Eerder ging er al een streep door de races in Qatar, Thailand, de Verenigde Staten, Argentinië en Spanje. De eerstvolgende race die nog niet afgelast is, is de MotoGP van Italië op 31 mei op het circuit van Mugello.

Comments are closed.