Sportverslagen – 19 oktober 2021

549 nieuwe besmettingen, 7 personen overleden aan Covid-19
oktober 19, 2021
Today In Pop History – 19 oktober 2021
oktober 19, 2021
Show all

Sportverslagen – 19 oktober 2021

Europees voetbal

Engelse Premier LeagueLaLigaSerie A
Maandag:
Arsenal- Crystal Palace 2 – 2            
Maandag:
Alavés- Real Betis 0 – 1 Espanyol- Cádiz 2 – 0            
Maandag:
Venezia- Fiorentina 1 – 0            

UEFA Champions League: Groepsfase:

Groep A:Groep B:Groep C:
Dinsdag:
Club Brugge-Manchester City
PSG-RB Leipzig
Dinsdag:
Atlético Madrid-Liverpool
FC Porto-AC Milan        
Dinsdag:
Besiktas-Sporting
Ajax-Borussia Dortmund         
Groep D: 
Dinsdag:
Inter Milan-FC Sheriff Shakhtar Donetsk-Real Madrid
 

UEFA Europa League:

Groep G:
Dinsdag:
Celtic-Ferencváros

De Premier League-clubs hebben de opmars van het ineens steenrijke Newcastle United maandagavond enigszins vertraagd. Clubs mogen de komende maand geen sponsordeals sluiten met bedrijven, die gelinkt zijn aan hun eigenaar. Achttien van de twintig clubs stemden tijdens een spoedberaad voor dit voorstel. Alleen Newcastle United was tegen. Manchester City onthield zich van stemming. De overige Premier League-clubs zijn bang dat Newcastle via sponsorovereenkomsten de regels van de Financial Fair Play zou kunnen omzeilen. Na de voorbije jaren flinke verliezen te hebben geleden, zouden deze deals dat kunnen verbloemen en ervoor zorgen dat Newcastle veel meer te spenderen heeft dan de rest. Het Saoedische investeringsfonds dat The Magpies overnam heeft immers een waarde van 367 miljard euro. Ter vergelijking: Manchester City-eigenaar Sheikh Mansour heeft een geschat vermogen van rond de twintig miljard euro. Vooralsnog is dit akkoord niet funest voor Newcastle. Het is immers slechts een maand van kracht.

De tuchtcommissie van de UEFA heeft Feyenoord dinsdag voor de vierde keer dit seizoen een boete opgelegd. Dat gebeurde naar aanleiding van het gedrag van supporters rond de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag (2-1). De Rotterdammers krijgen de geldboete van ruim 50.000 euro voor het gooien van voorwerpen, het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen bij de thuiswedstrijd op donderdag 30 september. Eerder dit seizoen kreeg Feyenoord al boetes na de Europese thuisduels met FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg. De club heeft dit seizoen in totaal al 124.125 euro aan boetes moeten betalen aan de UEFA. De UEFA heeft een geplande sfeeractie met een spandoek dat refereert aan het bombardement van Rotterdam door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog op voorhand verboden. De supportersvereniging van Feyenoord sprak van “een belachelijk besluit”.

De olympische vlam voor de Winterspelen van volgend jaar in Peking is dinsdag in de Griekse hoofdstad Athene overgedragen aan het Chinese organisatiecomité. De ceremonie vond plaats in het oud-olympisch stadion Panathinaiko, waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden. Vanwege de coronapandemie waren er maar weinig gasten aanwezig bij de ceremonie, die werd uitgezonden door de Griekse staatstelevisie. De olympische vlam was maandag al ontstoken in het Griekse Olympia. Door de coronamaatregelen was er geen fakkeltocht in Griekenland. De vlam bleef een nacht op de Akropolis in Athene, voordat hij werd overhandigd aan de organisatoren van de Spelen van Peking.

Kort voor de start van het nieuwe NBA-seizoen is bijna 96 procent van de spelers gevaccineerd tegen COVID-19. Dat zei NBA-topman Adam Silver, die hoopt dat dat percentage nog oploopt gedurende het seizoen. Er woedde de afgelopen weken een felle discussie tussen de NBA en een aantal spelers. Brooklyn besliste zelfs vedette Kyrie Irving niet in actie te laten komen omdat de zevenvoudig All-Star weigert zich te laten vaccineren. In de stad New York zijn grote gebouwen alleen toegankelijk voor gevaccineerden. Irving kan daardoor voorlopig niet trainen of wedstrijden spelen.

NBA start seizoen 2021/2022:

DinsdagWoensdag:
Brooklyn at Milwaukee
Golden State at LA Lakers
Indiana at Charlotte
Chicago at Detriot
Washington at Toronto
Boston at New York
Cleveland at Memphis
Houston at Minnesota
Philadelphia at New Orleans
Orlando at San Antonio
Oklahoma City at Utah
Denver at Phoenix
Sacramento at Portland

Comments are closed.