Sportverslagen – 19 maart 2021

Vakbonden eisen herstel scheve verhouding binnen Fiso
maart 19, 2021
Regian Eersel verdedigd titel met succes
maart 19, 2021
Show all

Sportverslagen – 19 maart 2021

Internationaal Sport

UEFA Europa League:

Achtste finale: Return:
Donderdag: Arsenal-Olympiakos 0-1(3-1) (3-2)
Dinamo Zagreb-Tottenham Hotspur 3-0(0-2)(3-2)
Molde FK-Granada 2-1(0-2)(2-3)
Shakhtar Donetsk-AS Roma 1-2 (0-3)(1-5)
AC Milan-Manchester United 0-1(1-1)(1-2)
Glasgow Rangers-Slavia Praag 0-2(1-1)(1-3)
Villarreal-Dinamo Kiev 2-0(2-0)(4-0)
Young Boys-Ajax 0-2(0-3) (0-5)

Europese competities:

Eredivisie:La Liga:Premier League:
Vrijdag:
Heerenveen-FC Twente
Vrijdag:
Real Betis-Levante
Vrijdag:
Fulham-Leeds United
Serie A:Ligue 1:Bundesliga:
Vrijdag:
Parma-Genoa
Vrijdag:
AS Saint-Etienne-AS Monaco
Vrijdag:
Bielefeld-RB Leipzig

UEFA Champions League:

Loting Kwartfinale:Loting Halvefinale:
Manchester City-Borussia Dortmund(winnaar 1)
FC Porto-Chelsea(winnaar 2)
Bayern München-Paris Saint-Germain(winnaar 3)
Real Madrid Liverpool(winnaar 4)  
Winnaar 1 – Winnaar 3
Winnaar 2 – Winnaar 4

José Mourinho was donderdag teleurgesteld in de spelers van Tottenham Hotspur. De Londenaren verloren in de achtste finales na verlenging verrassend met 3-0 van Dinamo Zagreb. „Alleen in de laatste tien minuten van de tweede helft van de verlenging deden we er alles aan om een goed resultaat te halen”, aldus Mourinho. „In de reguliere speeltijd en eerste helft van de verlenging was dat niet zo. Ik zag geen ploeg aan het werk die bezig was aan een belangrijke wedstrijd. Een andere houding is echt nodig. Alleen zeggen dat ik teleurgesteld ben, is niet genoeg. Ik voel veel meer dan verdriet alleen.” Tottenham had vorige week de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. Alle drie de treffers van Dinamo Zagreb kwamen donderdag op naam van Mislav Orsic.

De vreugde bij Ajax is na het bereiken van de kwartfinale van de Europa League groot, want opnieuw maken de Amsterdammers wereldwijd naam. Maar tegelijkertijd ondervindt de Ajax-leiding het enorme financiële gat tussen de Champions League, waarin de club voor de winterstop uitkwam, en het ’troosttoernooi’. In totaal staat de teller qua Europese inkomsten op 43,3 miljoen euro. Uit het jaarverslag blijkt dat Ajax in de Champions League 40,2 miljoen euro aan premies incasseerde. Het instromen bij de laatste 32 ploegen van de Europa League leverde een half miljoen euro op, het uitschakelen van Lille OSC 1,1 miljoen en de plaatsing voor de kwartfinales 1,5 miljoen euro. Van die 3,1 miljoen euro blijft door onder meer (twee keer) de huur van de Johan Cruijff ArenA, de reiskosten en de premies voor de spelers nagenoeg niks over. Pas als Ajax de halve finale haalt, wordt het prijzengeld (2,4 miljoen euro) interessant. Plaatsing voor de eindstrijd betekent 4,5 miljoen euro extra, waarna de winnaar nog eens 4 miljoen euro opstrijkt. Het is echter duidelijk dat het grote geld in de Champions League wordt verdiend en niet in de Europa League.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate vindt dat voetballers in zijn land zo snel mogelijk gevaccineerd moeten worden tegen het coronavirus. Volgens Southgate lopen de voetballers behoorlijk wat risico’s, mede omdat ze heel wat moeten reizen om ook internationale wedstrijden te spelen. Zorgmedewerkers, ouderen en kwetsbaren krijgen in Groot-Brittannië voorrang in het vaccinatietraject. De Britten lopen in Europa voorop wat betreft het aantal gezette prikken. Meer dan 25 miljoen mensen hebben inmiddels minimaal één dosis van het vaccin gehad. „Ons vaccinatieprogramma is geweldig”, zei Southgate bij de presentatie van zijn selectie voor de start van de WK-kwalificatie. Engeland start de WK-kwalificatie donderdag op Wembley tegen San Marino en speelt drie dagen later in Tirana tegen Albanië. De ploeg van Southgate neemt het op 31 maart in Londen op tegen Polen.

Het hoge aantal positieve coronagevallen na de EK indoor komt volgens de Europese atletiekfederatie vooral doordat heel wat atleten zich niet aan de regels hielden in de hotels. Met name op de laatste avond van het toernooi zouden lang niet alle atleten het verplichte mondkapje hebben gedragen. In de dagen na de EK bleken bij heel wat deelnemende landen positieve gevallen te zijn binnen de ploeg. Zo testten acht Nederlandse atleten bij terugkeer positief op het coronavirus. Ook in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Italië bleken atleten besmet met het coronavirus. In totaal gaat het naar schatting om zo’n vijftig EK-deelnemers. De Europese federatie, European Athletics, concludeert na onderzoek dat de positieve gevallen zijn terug te leiden naar twee hotels in Torun waarin de teams verbleven. „Helaas bracht het onderzoek ook aan het licht dat het strikte protocol, dat ook in teamhotels had moeten worden gevolgd, niet altijd volledig werd gerespecteerd”, aldus de federatie in een verklaring.

NBA:

Donderdag:Vrijdag:
Utah 122 at Washington 131
Oklahoma City 93 at Atlanta 116
Orlando 93 at New York 94
Minnesota 123 at Phoenix 119
New Orleans 93 at Portland 101
Charlotte 105 at Los Angeles Lakers 116
San Antonio at Cleveland
Sacramento at Boston
Indiana at Miami
Brooklyn at Orlando
Detriot at Houston
Utah at Toronto
Minnesota at Phoenix
Dallas at Portland

Comments are closed.