Sportverslagen – 19 maart 2020

Ruzie over lig plek wordt tiener fataal
maart 19, 2020
Dagbladen overzicht – 20 maart 2020
maart 20, 2020
Show all

Sportverslagen – 19 maart 2020

Feyenoord heeft het contract van assistent-trainer John de Wolf met twee jaar verlengd. De rechterhand van Dick Advocaat ligt nu tot medio 2022 vast in De Kuip.

De Italiaanse spelersvakbond (AIC) is niet te spreken over het plan van Serie A-clubs Lazio en Cagliari om maandag de training te hervatten. Het coronavirus heerst nog altijd volop in Italië. Spelers zouden in deze situatie thuis moeten blijven”, zegt voorzitter en oud-speler Damiano Tommasi woensdag tegen Reuters. De aankondiging van Lazio en Cagliari om weer te gaan trainen komt desondanks op een opmerkelijk moment, omdat woensdag in Italië een recordaantal van 475 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De voetbalclubs uit Engeland die in de financiële problemen komen doordat de competities stilliggen vanwege de uitbraak van het coronavirus kunnen op steun rekenen van de English Football League (EFL). De EFL, het overkoepelend orgaan van de drie profcompetities onder de Premier League, stelt een bedrag van 50 miljoen Britse pond (omgerekend ruim 53 miljoen euro) beschikbaar om clubs te helpen die in acuut gevaar verkeren. Hoe het bedrag verdeeld wordt, is nog niet bekend. De verwachting is dat de clubs uit de Premier League het hoofd wel boven water houden, maar dat geldt wellicht niet voor clubs uit het Championship, de League One en League Two.

De ATP en WTA hebben woensdag vanwege het coronavirus gezamenlijk een streep gezet door het gravelseizoen. Het betekent dat op zijn vroegst begin juni weer getennist wordt en dat tot die tijd geen wijzigingen plaatsvinden op de wereldranglijst. Het mannentennis lag al stil tot en met 20 april. De vrouwen zouden op zijn vroegst op 4 mei weer beginnen.

De FIA is druk bezig om de Formule 1-kalender van dit jaar te hervormen als gevolg van het coronavirus. De autosportbond heeft woensdag besloten de zomerstop te vervroegen naar maart en april. De Nederlandse Grand Prix van 3 mei is nu de eerste op de kalender, maar ook achter het evenement op Circuit Zandvoort staat een groot vraagteken. De start van het Formule 1-seizoen zou afgelopen weekend in Australië zijn, maar slechts enkele uren voor de start van de eerste vrije training werd er alsnog voor gekozen om alles af te blazen.

Jorge Jesus van de Braziliaanse voetbalclub Flamengo blijkt toch niet besmet met het nieuwe coronavirus. De coach testte aan het begin van deze week positief en werd in quarantaine geplaatst. Bij de tweede test werd duidelijk dat Jesus het virus toch niet heeft, meldt de voetbalclub uit Rio de Janeiro.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL besluit vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana, in Europa te vergelijken met respectievelijk de Champions League en de Europa League, worden op z’n vroegst op 5 mei hervat. Aan de Copa Libertadores doen 32 ploegen mee, verdeeld over acht groepen van vier. Tot nu toe hadden alle teams twee groepswedstrijden gespeeld.

Comments are closed.