Sportverslagen – 19 maart 2019

Stinafo schenkt bus aan Parelhuis
maart 19, 2019
10 Mobiel – Gayle Resida – 19 Maart 2019
maart 19, 2019
Show all

Sportverslagen – 19 maart 2019

Team Suriname heeft maandag nog 3 medialles weten veroveren op de Special Olymipics in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Jo-Ann Landvreugd goud bij atletiek op het onderdeel balwerpen,Kimberly Pokie goud bij ritmische gymnastiek op het onderdeel all round en Bernice Kortstam won zilver bij atletiek op het onderdeel 100m sprint.Suriname heeft nu 4 gouden,5 zilveren en 3 bronzen medialles wat het totaal aantal medialles op 12 brengt.

 

Jo-Ann Landvreugd wint tweede gouden medialle voor Suriname bij het onderdeel staande verspringen. Bij het uitvoeren van het staande verspringen stijgt de atleet op om vooruit te springen en landt met beide benen, zwaaiend met de armen. Het totaal aantal medialles van het Special Olympics team van Suriname is nu op 13, waarvan 5 goud,5 zilver en 3 brons.

 

SBA Programma:

Dames Hoofdklasse:
Dinsdag:

B.V. Hurricanes-Finabank Koi Carper 19.30u

Ruckers-De Arend 21.15u

Locatie:Ismay van Wilgen Sporthal

Tsunekazu Takeda vertrekt in juni als voorzitter van het Japans Olympisch Comité. De 71-jarige Japanner, die in verband wordt gebracht met corruptie, stelt zich niet verkiesbaar voor een tweede termijn.Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stelde begin dit jaar een onderzoek in naar mogelijke corruptie bij de toewijzing van de Olympische Spelen van 2020 aan Tokio. Takeda zou een ander IOC-lid hebben omgekocht om de Spelen binnen te halen.”Ik ben ervan overtuigd dat ik niks illegaals heb gedaan”, zei Takeda dinsdag op een persconferentie. “Het doet me pijn dat er nu zoveel ophef is rond mijn persoon, maar ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om mijn laatste termijn af te maken.”Hoewel hij de beschuldigingen van corruptie altijd naar het rijk der fabelen heeft verwezen, is Takeda nog wel de spil in een Frans onderzoek naar omkoping bij de toewijzingsprocedure rondom de Spelen van 2020. Tokio kreeg in 2013 de voorkeur boven Madrid en Istanboel.

 

NBA:

Dirk Nowitzki heeft de zesde plek heroverd op de topscorerslijst aller tijden in de NBA. De veertigjarige basketballer passeerde maandagavond wijlen Wilt Chamberlain.

Nowitzki had in de wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans vier punten nodig om de in 1999 overleden Chamberlain voorbij te streven. De Duitser maakte er in totaal acht, al was dat net niet genoeg om zijn ploeg de zege te bezorgen: 125-129.Door zijn productie tegen de Pelicans staat Nowitzki nu op een totaal van 31.424 punten en dat zijn er vijf meer dan Chamberlain. ‘The Big Dipper’ speelde tussen 1959 en 1973 in de NBA voor de Philadelphia/San Francisco Warriors, Philadelphia 76ers en de Los Angeles Lakers.Nowitzki, die eerder dit seizoen nog op de topscorerslijst werd gepasseerd door LeBron James, is normaal gesproken bezig aan zijn laatste jaar in de NBA. De elfvoudig All-Star speelt al sinds 1998 voor de Mavericks en werd in 2011 met de formatie uit Texas kampioen in de NBA.

 

Voetbal:

Paris Saint-Germain heeft dinsdag goed nieuws gekregen van het CAS. Het internationaal strafhof bepaalde in een beroepszaak dat de UEFA een onderzoek naar het financiële beleid van de Franse club niet mag heropenen.Het CAS zegt in zijn beslissing dat de UEFA zich in deze zaak niet aan zijn eigen regels heeft gehouden.Op 22 juni 2018 besloot de Europese voetbalbond namelijk al dat er opnieuw gekeken zou moeten worden of PSG de Financial Fair Play-regels had overtreden, maar dat besluit werd pas op 19 september 2018 formeel gemaakt. Volgens de UEFA-reglementen had dat binnen tien dagen gebeurd moeten zijn, waardoor het beroep van PSG succes had.De UEFA neemt het financiële beleid van de Franse koploper, eigendom van schatrijke investeerders uit Qatar, al jaren onder de loep. In deze zaak gaat het om de financiën tot juni 2017.

Naar de aankoop van Neymar (voor 222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (voor 180 miljoen euro, na eerst nog een seizoen op huurbasis) in het seizoen 2017/2018 loopt nog een ander onderzoek.

 

Het WK voor vrouwen vindt in 2023 mogelijk plaats in Noord- en Zuid-Korea. De buurlanden hebben de FIFA dinsdag laten weten geïnteresseerd te zijn in de organisatie van het toernooi.Een definitief bid zou een nieuwe stap zijn richting een betere relatie tussen Noord- en Zuid-Korea, die formeel nog steeds met elkaar in oorlog zijn.Vorig jaar liepen beide landen onder één vlag tijdens de openingsceremonie voor de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Ook deed een vrouwelijke ijshockeyploeg met speelsters uit beide landen mee aan het toernooi.Momenteel wordt het plan besproken om ook bij de Zomerspelen van volgend jaar in Tokio onder één vlag het stadion te betreden bij de openingsceremonie.Bij het evenement in Japan wordt bovendien een gezamenlijk Koreaans team bij vrouwenbasketbal, vrouwenhockey, het gemengde teamonderdeel bij judo en in zes roeiklasses overwogen.

 

 

 

 

 

 

 

NBA:

Maandag: Dinsdag:
Detriot Pistons at Cleveland Cavaliers 119-126

Utah Jazz at Washington Wizards 116-95

Denver Nuggets at Boston Celtics 114-105

New York Knicks at Toronto Raptors 92-128

Golden State Warriors at San Antonio Spurs 105-111

Miami Heat at Oklahoma City Thunder 116-107

New Orleans Pelicans at Dallas Mavericks 129-125(OT)

Chicago Bulls at Phoenix Suns 116-101

Indiana Pacers at Portland Trail Blazers 98-106

Philadelphia 76 Sixers at Charlotte Hornets

Houston Rockets at Atlanta Hawks

Los Angeles Lakers at Milwaukee Bucks

Golden State Warriors at Minnesota Timberwolves

Brooklyn Nets at Sacramento Kings

Indiana Pacers at LA Clippers

 

Comments are closed.