Sportverslagen – 19 juni 2020

Betaling AKB gelden op spoor
juni 19, 2020
10 Mobiel – Ruben Del Prado – 19 juni 2020
juni 19, 2020
Show all

Sportverslagen – 19 juni 2020

Internationaal voetbal:

La Liga:English Premier LeagueSpanish Primera División
Donderdag: Deportivo Alavés-Real Sociedad 2-0 Real Madrid-Valencia 3-0    Vrijdag: Norwich City-Southampton      Tottenham Hotspur-Manchester UnitedVrijdag: Granada- Villarreal        Mallorca-Leganes                     Sevilla FC-Barcelona

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos heeft donderdag Juan Carlos Unzué een hart onder de riem gestoken. De voormalige doelman, keeperstrainer en assistent-coach van FC Barcelona maakte bekend dat hij aan de ongeneeslijke spierziekte ALS lijdt. De 53-jarige Unzué maakte dat slechte nieuws donderdag bekend tijdens een persconferentie in Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Naast hem zat Luis Enrique, de trainer onder wie Unzué tussen 2014 en 2017 assistent was.

In Brazilië, het land waar momenteel dagelijks de meeste coronaslachtoffers vallen, is donderdagavond (lokale tijd) de competitie hervat. Niet alle clubs zijn daar gelukkig mee. Fluminense en Botafogo stapten zelfs naar de rechter om de herstart uit te stellen. De twee clubs uit Rio de Janeiro kregen ongelijk van de rechter, maar dreigen desondanks niet te gaan spelen. Dat kan tot zware straffen leiden, mogelijk zelfs degradatie.

Novak Djokovic lijkt het toch te zien zitten om mee te doen aan de US Open. De Serviër is donderdag teruggekomen op uitspraken die hij anderhalve week geleden deed over het Grand Slam-toernooi in New York. “Een hoop mensen, onder wie ikzelf, waren sceptisch dat deze toernooien door zouden kunnen gaan”, doelt Djokovic in gesprek met Eurosport op de toernooien in de Verenigde Staten. “Maar ik ben er zeker van de de ATP en de USTA hun best doen. Het zijn niet de spelers die hierover beslissen, wij moeten ons aanpassen aan de omstandigheden.”

Tennissers zouden slechts één begeleider mogen meenemen naar Flushing Meadows, maar inmiddels is daar verandering in gekomen. Ook andere topspelers uitten al forse kritiek op de intentie om de US Open door te laten gaan. Zo zei Rafael Nadal er momenteel niets voor te voelen om af te reizen naar New York, dat zwaar is getroffen door het coronavirus, en liet Simona Halep eveneens weten flink te twijfelen over deelname. Serena Williams bevestigde woensdag juist haar deelname.

Comments are closed.