Sportverslagen – 19 juli 2021

Vandaag In Het Verleden – 19 juli 2021
juli 19, 2021
10 Mobiel -Monique Kemper – 19 Juli ’21
juli 19, 2021
Show all

Sportverslagen – 19 juli 2021

Concacaf Gold Cup:

Zondag:Dinsdag:
Groep A:
Guatemala-Trinidad & Tobago 1-1
Mexico-El Salvador 1-0
Groep B:
Martinique-Haiti 1-2
VS- Canada 1-0
Groep C:
Costa Rica- Jamaica
Suriname-Guadeloupe
Groep D:
Honduras-Qatar
Panama-Grenada

Olympische Spelen:

De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio hebben maandag benadrukt dat het olympisch dorp “een veilige plaats is om te verblijven”. Enkele dagen voor de openingsceremonie bestaat in het land vrees vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Twee Zuid-Afrikaanse voetballers en een videoanalist zijn afgelopen weekend in het olympisch dorp positief getest op het coronavirus. Maar de organisatoren van de Spelen bagatelliseerden het risico op een uitbraak en gaven te kennen dat er tot nu toe “geen noemenswaardige onregelmatigheden” zijn geweest. “Het IOC en Tokio 2020 zijn er absoluut duidelijk over dat het olympisch dorp een veilige plek is om te verblijven”, zei woordvoerder Masa Takaya. Takaya liet weten dat er tot dusver 61 positieve gevallen zijn geweest die verband houden met de vanwege de pandemie uitgestelde Spelen. “Maar dat is slechts een fractie van de duizenden tests die zijn uitgevoerd”, voegde hij eraan toe.

Formule 1:

Lewis Hamilton is zondag tijdens en na de door hem gewonnen Britse Grand Prix racistisch bejegend op sociale media. De Formule 1, autosportbond FIA en Hamiltons team Mercedes veroordelen het gedrag in een gezamenlijke verklaring. Hamilton kreeg veel kritiek omdat hij zijn zege op Silverstone uitgebreid vierde en weinig berouw toonde, nadat concurrent Max Verstappen tijdens de openingsronde door zijn toedoen hard was gecrasht. Verstappen moest zich laten onderzoeken in het ziekenhuis. Hamilton kreeg een tijdstraf van tien seconden.       “We veroordelen het racistische gedrag op sociale media ten zeerste. Voor deze mensen is geen plaats in onze sport. We dringen erop aan dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden”, melden de Formule 1, de FIA en Mercedes maandag in hun verklaring.                                                                                                                                 Ook Red Bull Racing spreekt zich uit. “Op de baan zijn we rivalen, maar we staan zij aan zij in de strijd tegen racisme. We walgen van de racistische uitlatingen aan het adres van Lewis. In onze sport mag er absoluut geen ruimte zijn voor racisme en de daders moeten ter verantwoording worden geroepen.”

Voetbal:

De Engelse voetbalbond (FA) gaat ongeregeldheden rond de finale van het EK onderzoeken. „We willen een goed inzicht krijgen in wat er allemaal is gebeurd in en rond Wembley”, meldt de FA. Britse hooligans zonder kaartje bestormden voor de verloren finale tegen Italië het beroemde stadion in Londen. Volgens ooggetuigen hebben stewards fans zonder geldig entreebewijs in ruil voor geld naar binnengelaten. Op Wembley, een stadion met 90.000 zitplaatsen, waren 67.173 toeschouwers welkom tijdens de finale. Op televisie waren er nauwelijks lege stoeltjes te zien tijdens de eindstrijd. Ook zaten er supporters op trappen van het stadion. De Engelse voetbalbond wil leren van de gebeurtenissen rond de EK-finale. Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Ierland willen samen het WK voetbal van 2030 organiseren.

NBA Finals

Dinsdag:
Game VI: Phoenix Suns at Milwaukee Bucks
Stand: 3-2 Bucks
Bij winst is Milwaukee de nieuwe kampioen van de NBA

Comments are closed.