Sportverslagen – 18 mei 2020

OAS en Caricom waarnemers bij verkiezingen 25 Mei
mei 18, 2020
10 Mobiel – Nisha Sanchit – Jagdeo – 18 mei 2020
mei 18, 2020
Show all

Sportverslagen – 18 mei 2020

Voetbal

Thomas Müller weet nog niet zo goed wat hij moet denken van de omstandigheden in de Bundesliga. De aanvaller van Bayern München kwam zondag met zijn club voor het eerst in actie sinds de coronacrisis en vond dat onwerkelijk. “Het had iets weg van de sfeer bij veteranenvoetbal. Om 19.00 uur, met de lichten aan. Gelukkig waren we allemaal gefocust op het moment dat de wedstrijd begon”, zei Müller met een lach na de 0-2-overwinning op 1. FC Union Berlin. “Ik was vooraf echt benieuwd hoe het zou gaan, net als bij de eerste wedstrijd van het seizoen in augustus. Ik was niet bang dat er iets mis zou gaan, want alles was van tevoren helder aan ons uitgelegd.”

Ruud Vormer vindt het een terechte keuze om Club Brugge, ondanks het stopgezette seizoen, tot kampioen van België uit te roepen. De aanvoerder van de Belgische topclub zat lang in spanning over het besluit. De clubs uit de Jupiler Pro League stemden vrijdag na ruim een maand eindelijk in met het voorstel van de raad van bestuur om de competitie te beëindigen met een landstitel en promotie/degradatie. “Ik was niet echt bang dat we de titel nog zouden mislopen. Het is gewoon dik verdiend en dit staat weer mooi op ons cv”, zegt Vormer, die zich voor de derde keer kampioen mag noemen met zijn club, tegen Sporza.

Nascar

Kevin Harvick heeft in de nacht van zondag op maandag een overwinning geboekt bij de hervatting van het seizoen in de NASCAR Cup Series. De 44-jarige Amerikaan won de 400 mijlsrace zonder publiek op Darlington Raceway in South Carolina. De voor Ford racende Harvick deelde het podium met Chevrolet-rijders Alex Bowman (tweede) en Kurt Busch (derde) en behaalde zijn vijftigste zege. Hij is de veertiende NASCAR-rijder met minstens vijftig overwinningen. Harvick, de kampioen van 2014, gaat na vijf races met 218 punten aan de leiding in het klassement. Bowman is met een achterstand van achttien punten de nummer twee.

De schoenen waar Michael Jordan in 1985 op speelde in de NBA hebben bij een veiling liefst 560.000 dollar opgeleverd. Het bedrag viel fors hoger uit dan verwacht. De Nike Air Jordan 1 in maat 48 zijn gesigneerd en hebben de kleuren zwart, rood en wit. Het zijn de kleuren van Chicago Bulls, de club waar legende Jordan destijds speelde. Volgens Sotheby’s, het veilinghuis waar een week lang op de schoenen van de inmiddels 57-jarige Jordan kon worden geboden, werden sneakers niet eerder voor zo’n hoog bedrag van de hand gedaan.

Comments are closed.