Sportverslagen – 18 maart 2020

TOESPRAAK VAN DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME Z.E. DESIRÉ BOUTERSE AANGAANDE COVID-19
maart 18, 2020
10 Mobiel – Kelvin Koniki – 18 maart 2020
maart 18, 2020
Show all

Sportverslagen – 18 maart 2020

Buitenlands sportnieuws:

Espanyol is zwaar getroffen door het coronavirus. Bij zes spelers en stafleden is het virus aangetroffen, maakte de Spaanse club dinsdagavond bekend. In de korte verklaring staat niet om wie het gaat. “Ze hebben allemaal milde symptomen en houden zich aan de medische richtlijnen”, schrijft de club. Espanyol is de tweede club uit La Liga die getroffen wordt door het COVID-19-virus. Eerder meldde Valencia dat 35 procent van de spelers en staf positief is getest. Zaterdag is in Spanje de noodtoestand uitgeroepen om de pandemie in te dammen.

Veel tennissers uiten hun onvrede over het gebrek aan communicatie vanuit de Franse tennisbond over het verplaatsen van Roland Garros. Dinsdag werd bekend dat de Grand Slam van 20 september tot 4 oktober wordt gespeeld, een week na de US Open. “Deze beslissing is egoïstisch en arrogant”, zei Vasek Pospisil, de voorzitter van de ATP-spelersraad. “Het toont aan dat de spelers zelf geen enkele invloed op de sport hebben.” “Dit is een moeilijke periode voor iedereen, we ondervinden allemaal problemen door deze catastrofe. Communicatie en samenwerking om problemen op te lossen zouden prioriteit moeten hebben”, aldus

Pospisil. De voorzitter kreeg veel bijval van tennissers. “Dit toont aan wat de problemen in onze sport zijn. De vier grootste toernooien zijn particulier bezit en kunnen doen wat ze zelf willen”, aldus Noah Rubin.

Kevin Durant, een van de beste basketballers ter wereld, is net als drie ploeggenoten bij NBA-club Brooklyn Nets positief getest op het coronavirus. De 31-jarige Durant meldt dinsdag aan The Athletic dat hij zich goed voelt en geen symptomen heeft. Durant, tienvoudig All-Star, heeft dit NBA-seizoen door een afgescheurde achillespees nog geen wedstrijd gespeeld.

Verschillende vooraanstaande olympische atleten hebben kritiek geuit op de oproep van het internationaal olympisch comité (IOC) om ondanks het coronavirus ‘gewoon’ door te gaan met de voorbereidingen op de Spelen van komende zomer in Tokio. “Het IOC brengt ons in gevaar”, zegt de Griekse olympische kampioen polsstokhoogspringen Katerina Stefanidi tegen persbureau Reuters. “We willen allemaal dat Tokio 2020 doorgaat, maar wat is plan B? Het IOC benadrukte dinsdag nogmaals dat de Spelen gehouden zullen worden tussen 24 juli en 9 augustus. Het Japanse organisatiecomité en de Japanse regering hebben de afgelopen weken ook meerdere keren gemeld dat er niet gesproken wordt over uitstel of afgelasting van Tokio 2020. Stefanidi, die deel uitmaakt van de atletencommissie van internationale atletiekbond en zich kandidaat heeft gesteld voor de atletencommissie van het IOC, wijst er echter op dat trainen in steeds meer landen bijna onmogelijk is door het sluiten van sportfaciliteiten. De Britse Katarina Johnson-Thompson, regerend wereldkampioene op de zevenkamp, stelt dat het advies van het IOC om door te gaan met de voorbereidingen op de Spelen lastig op te volgen is door alle maatregelen in Europa. “Ik voel me gedwongen om te blijven trainen, terwijl dat bijna onmogelijk is.” De Canadese oud-ijshockeyster Hayley Wickenheiser, een van de 24 leden van de atletencommissie van het IOC, benadrukt in een verklaring op Twitter dat de coronacrisis groter is dan de Spelen.

Comments are closed.