Sportverslagen – 18 februari 2020

10 Mobiel – Steven “Stuff” Redout – 18 februari 2020
februari 18, 2020
Dagbladen overzicht – 19 februari 2020
februari 19, 2020
Show all

Sportverslagen – 18 februari 2020

SBA:

Heren Eerste Klasse:
Dinsdag: Ruckers-Yellow Birds 19.30u Telesur-CLD 21.15u Locatie: Ismay van Wilgen Sporthal

SVB:

Eerste Divisie:
Woensdag: Leo Victor-Robinhood 20.00u A.Kamperveen

Internationaal Sport

Europees competitievoetbal:

Premier League: Serie A:
Maandag: Chelsea-Manchester United 0-2 Maandag: AC Milan-Torino 1-0

UEFA Champions League:

Laatste 16: Laatste 16:
Dinsdag: Atlético Madrid-Liverpool Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain Woensdag: Tottenham Hotspur-RB Leipzig Atalanta-Valencia

FC Barcelona-sterspeler Lionel Messi én Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton zijn maandagavond gekozen als winnaars van de Laureus Award voor Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen ging de prestigieuze prijs naar topturnster Simone Biles. De Laureus World Sports Awards ook wel de Oscars van de sport genoemd,zijn sportprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door het bedrijf Laureus International Media Office, gesponsord door het automerk Mercedes-Benz en de horlogefabriek IWC Schaffhausen. Het is de eerste keer dat de prijs voor Sportman van het Jaar, die sinds 2000 wordt vergeven, aan twee sporters wordt uitgereikt. Bovendien is Messi de eerste teamsporter en dus ook de eerste voetballer die de Laureus Award ontvangt. Messi won in december voor de zesde keer de Gouden Bal voor wereldvoetballer van het jaar en Hamilton kroonde zich voor de zesde keer tot wereldkampioen in de Formule 1. Het duo troefde met de Laureus Award onder anderen tennisser Rafael Nadal en golfer Tiger Woods af. Vorig jaar ging de trofee voor de vierde keer naar Novak Djokovic. Het record is in handen van collega-tennisser Roger Federer, die de prijs begin 2018 voor de vijfde keer in ontvangst nam.

Kim Clijsters was tevreden over het niveau dat zij haalde bij haar terugkeer in Dubai. Clijsters was tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza dicht bij setwinst, maar verloor toch met 6-2 7-6. ,, Ik kreeg kansen om de tweede set te winnen, maar zij verdedigde echt heel goed. Ze sloeg ook goed op, ik denk dat dat het verschil gemaakt heeft”, aldus de 36-jarige Clijsters. ,, In de tweede set zat ik echt beter in de wedstrijd. Ik zag de bal goed, kon haar spel lezen en domineerde soms de rally. Dat is positief voor de toekomst. Ik begrijp dat de verwachtingen nu nog verder gestegen zijn, maar dat is niet erg. Mijn verwachtingen zijn ook hoog.” Toen ik in de tweede set op achterstand kwam, heb ik het hoofd niet laten hangen. Niet dat het me verbaast, maar het is goed om te weten dat ik dat nog ergens in me heb. Ja, ik ben hier blij mee.”

Comments are closed.