Sportverslagen – 17 oktober 2019

DNA stemt medio november over Wet Industriële Hennep
oktober 17, 2019
10 Mobiel – Errol Yzer – 17 oktober 2019
oktober 17, 2019
Show all

Sportverslagen – 17 oktober 2019

Bodybuilding:

De Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (S.B.W.B) vertrekt vrijdag18 oktober met vijftien atleten naar Guyana voor deelname aan Stage of Champions, een jaarlijks terugkerende Regionale Bodybuilding en Fitness wedstrijd. Suriname doet mee in de categorieën bodybuilding, Men’s Physique en Bikini Fitness. Het is de eerste keer dat er zo een grote groep atleten naar deze wedstrijd gaat. Naast Guyana en Suriname doet er atleten uit Trinidad & Tobago, Antigua en Barbados mee. De delegatie keert op zondag 20 oktober terug naar Suriname.

Zaalvoetbal:

De competitie bij de Surinaamse Voetbal bond werd woensdagavond hervat na bijkans anderhalve maand stil te hebben gelegen.

Woensdag: Donderdag:
Hoofdklasse: Fire Fighters-Bombel I 8-7 Inter-Bom-FCB I (niet doorgegaan/Inter niet verschenen) Eerste Klasse: Chape-Kismet 3-0 Tweede Klasse: Excelsior-FCB 3 6-6 Hoofdklasse: Styx- The Lions Eerste Klasse: FCB II-Brodas Pro-Bintang Lair-Parkeerboys Tweede Klasse: All Stars II-Zwaluw ’96 II Locatie: NIS

Internationaal Sportnieuws:

La Liga heeft donderdag een officieel verzoek ingediend bij de Spaanse voetbalbond om de wedstrijd Villarreal-Atlético Madrid te spelen in de Verenigde Staten. Dat zou dan op 6 december moet gebeuren in het Hard Rock Stadium in Miami. De thuiswedstrijd van Villarreal tegen de landskampioen van 2014 staat nu gepland op 8 december. Mocht de Spaanse voetbalbond akkoord gaan met het verzoek, dan is het voor het eerst dat een Spaanse competitiewedstrijd wordt gespeeld in de Verenigde Staten. Eind vorig jaar probeerde La Liga het duel Girona-FC Barcelona al te verplaatsen naar de VS, maar dat ging niet door.

FC Barcelona en Real Madrid willen dat de Clásico van 26 oktober wordt verplaatst naar december. Vanwege de politieke onrust in Catalonië had La Liga woensdag het verzoek ingediend bij de Spaanse voetbalbond om de Clásico in Madrid te spelen. Dat plan kan niet op bijval rekenen van de Spaanse topclubs. Beide clubs staan wel open voor het verplaatsen van de wedstrijd. Woensdag 18 december wordt genoemd als nieuwe datum. Dat duel zou dan gewoon in Camp Nou worden afgewerkt.

Boksen:

Patrick Day is woensdag op 27-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan lag de afgelopen dagen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis, nadat hij zaterdagavond ernstige verwondingen aan zijn hoofd opliep tijdens een wedstrijd in Chicago. Day werd in de tiende ronde van zijn gevecht tegen landgenoot Charles Conwell in het super-weltergewicht knock-out geslagen. Het bleek al snel dat het mis was, want hij werd op een brancard de ring uit gedragen en met ernstige hersenschade opgenomen in het ziekenhuis. Day onderging direct een spoedoperatie en lag de afgelopen dagen in een coma, maar zijn leven kon niet meer gered worden. De bokser overleed woensdag in het ziekenhuis in het bijzijn van zijn naasten.

Wielrennen:

Edo Maas, de pas negentienjarige Nederlandse wielrenner, heeft een dwarslaesie overgehouden aan zijn val in de Piccolo Lombardia, zo meldt zijn ploeg Team Sunweb donderdag. Maas, die rijdt voor de opleidingsploeg van Team Sunweb, knalde zondag in de belofteversie van de Ronde van Lombardije op een auto, die op het parcours gereden was. Hij werd met breuken aan nek, rug en gezicht afgevoerd naar een ziekenhuis in Milaan. Maas onderging daar diverse operaties aan zijn rug en gezicht. Team Sunweb laat weten dat het momenteel niet aannemelijk is dat de functionaliteit in zijn benen terugkeert

NBA (Pre-Season):

Woensdag: Donderdag:
Detroit Pistons at Charlotte Hornets 116-110 Golden State Warriors at Los Angeles Lakers 93-126 San Antonio Spurs at Houston Rockets 128-114 Atlanta Hawks at New York Knicks 100-96 Memphis Grizzlies at Oklahoma City Thunder 124-119 Portland Trail Blazers at Utah Jazz 126-118 Atlanta Hawks at Chicago Bulls Miami Heat at Orlando Magic Minnesota Timberwolves at Milwaukee Bucks Portland Trail Blazers at Denver Nuggets Dallas Mavericks at LA Clippers

Comments are closed.