Sportverslagen – 17 maart 2021

DC Deel krijgt verantwoordelijkheid over bestuur-ressort Tapanahony
maart 17, 2021
One Stop Shop boos over uitspraken Volksgezondheidminister Ramadhin
maart 17, 2021
Show all

Sportverslagen – 17 maart 2021

Europese competities:

Serie APrimera DivisionCoupe de France:
Woensdag:
Torino-Sassuolo
Woensdag:
Sevilla-Elche
Woensdag:
Paris Saint-Germain-Lille

UEFA Champions League:

Laatste 16: ReturnLaatste 16: Return
Dinsdag:
Manchester City-Mönchengladbach 2-0(2-0)(4-0) Manchester City gaat door naar de kwartfinale Real Madrid-Atalanta 3-1 (1-0) (4-1)
Real Madrid gaat door naar de kwartfinale
Woensdag:
Bayern München-Lazio Roma (4-1) Chelsea-Atlético Madrid (1-0)

Zes van de acht kwartfinalisten in Champions League zijn inmiddels bekend. Woensdagavond strijden Bayern München en Lazio nog voor een ticket evenals Atlético Madrid en Chelsea. Het is onduidelijk of Bayern München kan beschikken over Manuel Neuer. De doelman is niet fit, evenals aanvaller Kingsley Coman. Tot paniek leidt dat nog niet direct bij de titelhouder, aangezien Bayern het eerste duel in Rome met 4-1 won. Chelsea verdedigt in eigen huis tegen Atletico Madrid een minimale ’voorsprong’, nadat de Engelsen in Spanje dankzij een goal van Oliver Giroud met 1-0 wonnen.

Zinédine Zidane van Real Madrid was vol lof over Luka Modric, 35 jaar inmiddels, nadat de middenvelder een prima partij op de mat had gelegd tegen Atalanta waardoor de Koninklijke verder gaat in de Champions League. De Spaanse landskampioen won in eigen huis met 3-1, nadat er twee weken eerder al met 1-0 was gewonnen in Bergamo. Modric speelde een cruciale rol bij de openingstreffer. Dankzij een blunder van Atalanta-doelman Marco Sportiello kwam de bal terecht in de voeten van de oplettende Modric. Die speelde snel af op Karim Benzema die op zijn beurt de kans benutte en scoorde. Modric, die in 2018 werd uitgeroepen tot de beste speler ter wereld, voelt zich nog steeds fit genoeg om nog een paar jaar door te gaan in de Europese topvoetbal. „Ik heb het gevoel dat ik nog steeds 27 jaar ben. Ik voel me echt goed en het laat zien dat je niet moet kijken naar iemands leeftijd. Het gaat erom wat we op het veld doen, niet om hoe oud we zijn”, aldus Modric.

Een aantal atleten van de Britse ploeg die bijna twee weken geleden deelnam aan de EK atletiek indoor in het Poolse Torun zijn besmet geraakt met het coronavirus. De hele EK-ploeg is na terugkeer in Groot-Brittannië in isolatie gegaan. Dat gebeurde nadat een staflid positief was bevonden. Eerder al werd bekend dat acht Nederlandse atleten die deelnamen aan de EK bij terugkeer in Nederland positief zijn getest. Inmiddels zijn er negen besmettingen geconstateerd onder Britse deelnemers aan de EK indoor. Nog niet iedereen van die atletiekploeg is al getest. Vandaag zijn er nog controles op het coronavirus.

Het aantal paarden dat na een uitbraak van het zogenoemde rhinovirus bij een Spaans concours in Valencia is overleden, is gestegen tot zeventien. Volgens de internationale paardensportfederatie FEI gaat het om tien dieren in Spanje, vijf in Duitsland en twee in België. De meeste paarden hadden Duitse eigenaren. Inmiddels is het voor paarden besmettelijke virus in negen Europese landen vastgesteld. Voor zover officieel bekend is op dit moment slechts in één Nederlandse stal sprake van een uitbraak van het virus. De FEI heeft vanwege de uitbraak van het paardenvirus inmiddels alle internationale wedstrijden in twaalf landen verboden. Dit verbod duurt vooralsnog tot 11 april. In Nederland werd daardoor het topevenement The Dutch Masters afgelast. Vanwege het coronavirus stonden hier verder geen wedstrijden op het programma.

NBA:

Dinsdag:Woensdag:
Utah at Boston 117-109
Cleveland at Miami 98-113
New York at Philadelphia 96-99
Oklahoma City at Chicago 102-123 Atlanta at Houston 119-107
New Orleans at Portland 124-125
Minnesota at LA Lakers 121-137
Toronto at Detroit
Brooklyn at Indiana
Milwaukee at Philadelphia
Sacramento at Washington
Boston at Cleveland
San Antonio at Chicago
Golden State at Houston
Miami at Memphis
Charlotte at Denver
LA Clippers at Dallas

Comments are closed.