Sportverslagen – 17 maart 2020

Verschuiving van de verkiezingen niet aan de orde
maart 17, 2020
Today In Pop History – 18 maart 2020
maart 18, 2020
Show all

Sportverslagen – 17 maart 2020

Buitenlands:

Wielrennen:

Nu de ene na de andere wielerkoers geschrapt wordt vanwege de uitbraak van het coronavirus, kunnen de renners en teams niks anders doen dan al hun plannen schrappen en afwachten hoe de ‘nieuwe’ kalender er uit zal zien. “Dit is een uitzonderlijke situatie, een situatie die we nog nooit hebben meegemaakt midden in het seizoen”, zegt ploegleider Marc Reef van Team Sunweb tegen NU.nl. “We kunnen weer opnieuw beginnen met plannen maken.” Er zal in ieder geval tot begin april niet gekoerst worden, terwijl er ook al World Tour-wedstrijden van eind april (Ronde van Romandië) en mei (Giro d’Italia) zijn afgelast of uitgesteld.

EK:

Coronavirus leidt tot topoverleg over EK. De Europese voetbalbond UEFA bespreekt dinsdag met de nationale bonden, clubs, competities en de spelersvakbond wat er met het EK van komende zomer moet gebeuren met het oog op het coronavirus. Een overzicht van vier mogelijke scenario’s. “We hebben alle vertrouwen dat we de zaak onder controle kunnen houden”, zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin begin deze maand nog zelfverzekerd bij het 44e congres van de Europese voetbalbond in Amsterdam. De optie om het EK zoals gepland op 12 juni van start te laten gaan in Rome lijkt inmiddels met de dag onwaarschijnlijker. Het heeft logischerwijs de voorkeur van de UEFA om het EK komende zomer te laten spelen, want het zou de Europese voetbalbond en de betrokken partijen veel geschuif en gereken besparen. Inmiddels groeit echter het verzet tegen het doorgaan van het EK en enkele nationale bonden zouden bij de UEFA al het verzoek hebben ingediend om het EK te verplaatsen of zelfs te annuleren.

Ronaldinho zit mogelijk dieper in de problemen dan aanvankelijk gedacht. De voormalige topvoetballer zit in Paraguay in de gevangenis vanwege reizen met een vals paspoort, maar is mogelijk ook schuldig aan witwassen. Volgens openbaar aanklager Osmar Legal loopt er momenteel een onderzoek naar zakenvrouw Dalia López, met wie ook Ronaldinho en zijn broer in contact zouden staan. Onder meer de telefoon van de Braziliaan wordt onderzocht. “López is mogelijk betrokken bij witwaspraktijken en dat betekent dat we iedereen onderzoeken die aan haar gelinkt is, inclusief Ronaldinho”, zegt Legal tegen persbureau Reuters. “Dat is de reden dat we hem in hechtenis houden. We vermoeden dat ze valse paspoorten hebben gebruikt om zich in Paraguay met illegale praktijken bezig te kunnen houden.” De 39-jarige Ronaldinho en zijn broer werden begin deze maand aangehouden toen ze probeerden met een vals paspoort Paraguay binnen te komen. Sindsdien zitten de twee in hechtenis.

Comments are closed.