Coronavirus (Covid-19):
maart 16, 2020
Dagbladen overzicht – 17 maart 2020
maart 17, 2020
Show all

Sportverslagen – 16 maart 2020

Internationaal Sport

De spelers van de Braziliaanse club Grêmio zijn zondag met mondkapjes op het veld verschenen voorafgaand aan de wedstrijd tegen São Luiz. De ploeg protesteerde daarmee tegen het besluit van de Braziliaanse voetbalbond (CBF) om de competitie gewoon door te laten gaan.Terwijl vele competities, waaronder de Eredivisie, op dit moment vanwege het coronavirus stilliggen, werd er in Brazilië nog wel gevoetbald. Dat gebeurde weliswaar achter gesloten deuren, maar Grêmio kon zich daar niet in vinden. Het protest van Grêmio had effect, want later op de dag besloot de Braziliaanse voetbalbond alle wedstrijden tot nader order uit te stellen. In Brazilië staan op dit moment 121 mensen geregistreerd die zijn besmet met het coronavirus.

De Italiaanse voetbalbond FIGC is van plan om dinsdag tijdens het topoverleg van de Europese voetbalbond UEFA voor te stellen om het EK vanwege het coronavirus uit te stellen. Op die manier hopen de Italianen hun nationale competitie voor de Europese titelstrijd te kunnen afronden.

Javier Tebas, de baas van de Spaanse La Liga, heeft er ondanks het coronavirus nog steeds alle vertrouwen in dat de voetbalcompetities tot een goed einde kunnen worden gebracht.”Ik ben ervan overtuigd dat we het seizoen kunnen afmaken”, zei Tebas tegen het Spaanse radiostation Cadena COPE. “We werken met de andere competities om dit voor elkaar te krijgen.”La Liga ligt stil tot in ieder geval begin april, net als bijna alle Europese competities. Dinsdag organiseert de UEFA een topoverleg met nationale bonden, clubs, competities en de spelersvakbond over de gevolgen van het COVID-19-virus.

De clubs uit de hoogste Chinese voetbalcompetitie, proberen uit angst voor het coronavirus zo snel mogelijk thuis te komen na trainingskampen in het buitenland.De meeste clubs uit de Chinese Super League waren eerder dit jaar juist uit China vertrokken, omdat in dat land het COVID-19-virus voor het eerst werd ontdekt.In China komen er de laatste dagen echter nog amper nieuwe besmettingen met het virus bij, terwijl de zorgen in Europa en het Midden-Oosten steeds meer toenemen.

Het gaat goed met het McLaren-teamlid dat het coronavirus heeft. Volgens directeur Zak Brown van het Britse Formule 1-team heeft de persoon waar het om gaat vrijwel geen klachten meer.”Ik ben blij te kunnen melden dat hij herstellende is, geen last meer heeft van de symptomen en dat iedereen van ons die in quarantaine verblijft (vijftien teamleden, red.) er positief in staat”, zegt Brown maandag tegen The Race.

Comments are closed.