Sportverslagen – 16 juli 2019

Nickerie geschikt voor opwekken windenergie
juli 16, 2019
Info 10 – Nicole Pawirodinomo nieuwe HBO Opleidingen PTC – 17 juli 2019
juli 17, 2019
Show all

Sportverslagen – 16 juli 2019

Buitenland

Voetbal:

Sébastien Haller gaat de overstap van Eintracht Frankfurt naar West Ham United maken. De Engelsen hebben een akkoord bereikt met de Duitsers over de overgang van de oud-spits van FC Utrecht. De 25-jarige Fransman is op weg naar Londen voor zijn medische keuring, meldt Frankfurt zelf. Naar verluidt zijn de ‘Hammers’ bereid tussen de 40 en 50 miljoen euro te betalen voor Haller.

Romelu Lukaku staat al een tijdje in de belangstelling van Internazionale, maar de Italianen gaan naar verluidt deze week echt werk maken om de Belg naar hen toe trekken. Mogelijk hebben ze daar ongeveer 65 miljoen euro plus bonussen voor over. De 26-jarige spits Lukaku komt uit voor Manchester United.

Gareth Bale vertrekt mogelijk bij Real Madrid want Tottenham Hotspur toont interesse. Met name het salaris van Bale (naar verluidt 17 miljoen euro) vormt een obstakel voor de ‘Spurs’. Die zijn een constructie aan het bekijken om zijn komst te bewerkstelligen, omdat De ‘Koninklijke’ 50 tot 60 miljoen voor hem willen hebben. Tottenham hoopt dat die vraagprijs te halveren is als de club ermee akkoord gaat het salaris van Bale volledig over te nemen.

FC Barcelona lijkt bereid tot het uiterste te gaan om Neymar terug te halen. Ze bieden Paris Saint-Germain: Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé en nog eens 40 miljoen euro extra. Als dit klopt, bedraagt het totaal bod van Barcelona zo’n 300 miljoen euro, want voor Coutinho (160 miljoen euro) en Dembélé (105 miljoen euro) werd recentelijk nog diep in de buidel getast. Voor Neymar bestaat er echter blijkbaar een bodemloze buidel in Camp Nou.

KV Mechelen mag van de UEFA meedoen aan de Europa League. De Europese voetbalbond heeft de Belgische club toestemming gegeven om mee te doen aan het internationale toernooi. Mechelen mag als Belgische bekerwinnaar aanschuiven in de groepsfase van de Europa League. Er zit wel een ‘maar’ aan het verhaal. Het feestje gaat namelijk niet door als het Belgische Arbitrage Hof voor de Sport de club niet vrijspreekt in het fraudeonderzoek naar wedstrijdvervalsing in de Belgische competitie. Dat onderzoek is momenteel in volle gang.

Voormalig wereld- en olympisch kampioen boksen Pernell Whitaker is om het leven gekomen door een verkeersongeval in Virginia Beach in de VS. De 55-jarige Whitaker, bijgenaamd ‘Sweet Pea’, won in 1984 bij de Olympische Spelen van Los Angeles goud bij de lichtgewichten. Daarna begon hij aan een succesvolle profcarrière, die duurde tot 2002. Hij veroverde 4 wereldtitels bij 4 verschillende bonden en in 4 verschillende gewichtsklassen. In 2006 werd hij opgenomen in de internationale Hall of Fame. ‘Sweat pea’ won in totaal 40 profgevechten, waarvan 17 op knock-out.

Nog wat opmerkelijk nieuws want Barçelona, die verkocht Marc Cucurella 2 weken geleden voor 2 miljoen euro aan Eibar, maar koopt de 20-jarige voetballer nu voor 4 miljoen euro terug. Een lekkere winst dus voor het kleine clubje uit Baskenland, waar Cucurella vorig seizoen op huurbasis al 33 wedstrijden speelde. Hij moet nu bij Barca op linksback de concurrentie aangaan met Jordi Alba.

Comments are closed.