Sportverslagen – 16 april 2020

Coronavirus (Covid-19):
april 16, 2020
10 Mobiel – Sandy Amatdanom – 16 april 2020
april 16, 2020
Show all

Sportverslagen – 16 april 2020

Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero hoopt dat er alles aan gedaan wordt om het seizoen in de Serie A af te kunnen maken. De excentrieke Italiaan biedt zelfs aan om te helpen in de zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus. “Als de autoriteiten het zouden willen, dan zou ik me aanbieden als proefkonijn om het vaccin te testen. Mits dat zou betekenen dat we het seizoen af kunnen maken”, zei de 68-jarige Ferrero woensdagavond in gesprek met het Italiaanse TMW Radio. De Serie A ligt net als bijna alle voetbalcompetities in Europa al weken stil, al hoopt de Italiaanse voetbalbond FIGC dat clubs begin mei de training kunnen hervatten. In dat geval zou het seizoen mogelijk in de zomer afgemaakt kunnen worden.

Trainer Quique Setién is er geen voorstander van dat koploper FC Barcelona reglementair tot landskampioen wordt uitgeroepen, mocht het seizoen in La Liga niet afgemaakt kunnen worden vanwege het coronavirus. “De vraag is of het eerlijk is om in deze fase van het seizoen een titel weg te geven als dat nodig is. Ik wil graag kampioen worden met Barcelona door te spelen, dat lijkt me duidelijk”, zei Setién in gesprek met de Catalaanse televisiezender TV3. “Ik zal me in ieder geval geen kampioen voelen als wij de titel cadeau krijgen, ook al hebben we nu twee punten meer dan Real Madrid. Als we het seizoen moeten beëindigen, dan is dat zo. Maar het zou geweldig zijn als we weer kunnen spelen.”

De Italiaanse voetbalbond FIGC wil dat spelers en stafleden van clubs uit de Serie A eerst worden getest op het coronavirus en vervolgens worden geïsoleerd in trainingskampen als ze zich gaan voorbereiden op een mogelijke herstart van het seizoen. “Om het voetbal weer op een veilige manier te kunnen hervatten, is het in dit stadium essentieel om de best mogelijke procedures te ontwikkelen. We werken zonder haast, maar ook zonder te rusten zodat we klaar zijn als de instellingen ons groen licht geven”, zegt FIGC-voorzitter Gabriele Gravina woensdag. De FIGC hoopt dat de clubs op 3 mei weer kunnen trainen. Op die datum is de huidige lockdown afgelopen in Italië, dat na de Verenigde Staten en Spanje het land is met de meest geconstateerde besmettingen en na de VS het land met de meeste dodelijke slachtoffers.

Comments are closed.