Sportverslagen – 15 oktober 2020

Lichaam vrouw aangetroffen aan de Afobakaweg
oktober 15, 2020
DNA-vergadering afgeblazen vanwege coronabesmetting
oktober 16, 2020
Show all

Sportverslagen – 15 oktober 2020

SVB:

Natio kan vanaf nu beschikken over centrale verdediger Myenty Abena, verdediger Damil Dankerlui, middenvelder Ryan Koolwijk en doelman Ishan Kort. Koolwijk en Kort spelen voor Almere City in de Nederlanse Eerste Divisie. Dankerlui is achtief in de Eredivisie voor FC Groningen, terwijl Abena speelt voor Slovan Bratislava in Slowakije.

UEFA Nations League A-divisie:

Groep 1:Groep 2:Groep 3:
Woensdag: Italië-Nederland 1-1 Polen-Bosnië en Herzegovina 3-0 Stand: 1.Polen 4-7 pnt 2.Italie 4-6 pnt 3.Nederland 4-5 pnt 4.Bosnië en Herzegovina 4-2 pntWoensdag: IJsland-België 1-2 Engeland-Denemarken 0-1 Stand: 1.Belgie 4-9 pnt 2.Denemarken 4-7 pnt 3.Engeland 4-7 pnt 4.Ijsland 4-0 pntWoensdag: Portugal-Zweden 3-0 Kroatië-Frankrijk 1-2 Stand: 1.Portugal 4-10 pnt 2.Frankrijk 4-10 pnt 3.Croatie 4-3 pnt 4.Zweden 4-0 pnt

Juventus heeft flink te lijden onder de coronacrisis. De club meldde donderdag een financieel verlies van 89,7 miljoen euro over het seizoen 2019/2020. Vorig jaar presenteerde Juventus, dat in de laatste negen seizoenen kampioen van Italië werd, al een tekort van bijna 40 miljoen euro. Het nieuwe verlies kan nog wel worden opgevangen. Juventus is niet de eerste Europese topclub die financieel flink wordt getroffen door de coronacrisis. Zo presenteerde FC Barcelona begin oktober al een verlies van 97 miljoen euro.

Marathonloper Daniel Wanjiru is door de onafhankelijke integriteitseenheid van de wereldatletiekbond AIU voor vier jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. Hij zat sinds april al een voorlopige schorsing uit.

De AIU heeft onregelmatigheden in zijn biologische paspoort aangetroffen en dat wees op het gebruik van verboden middelen. Wanjiru had een abnormaal hoge bloedwaarde. Volgens de Keniaan komt dat door een hoogtetraining en niet door doping. Na Wilson Kipsang is hij al de tweede marathonloper van de atletengroep Volaresports die geschorst wordt op dopinggronden.

Kickboksen:

Rico Verhoeven zal in zijn eerste gevecht sinds de corona-uitbraak tegenover Jamal Ben Saddik staan. Daarbij staat de wereldtitel in het zwaargewicht van kickboksbond GLORY op het spel. De datum en plaats van het titelgevecht zijn nog onbekend. GLORY hoopt meer duidelijkheid te kunnen geven na het gevecht van Badr Hari en Benjamin Adegbuyi. De twee zwaargewichten nemen het op 7 november in Rotterdam tegen elkaar op. Vanwege coronamaatregelen zal hier geen publiek bij zijn.

Wielrennen (Giro):

Jhonatan Narváez (Ineos) heeft donderdag de twaalfde etappe in de Giro, de ronde van Italië, gewonnen. Narváez behoorde tot een groep vluchters. Mark Padun (Bahrain-Merida) kon vanwege zijn lekke band niet meedoen om de ritzege en is tweede geworden voor Simon Clarke van Pro Cycling die derde werd. In het algemeen klassement veranderde niks. João Almeida van Quick-Step is de nummer-1, gevolg door Wilco Kelderman van Sunweb op 24 seconden en nummer-3 Pello Bilbao van Bahrein-Merida op 43 seconden.

Comments are closed.