Sportverslagen – 15 november 2021

Vandaag In Het Verleden – 15 november 2021
november 15, 2021
ISPEAK juicht jongerenbeleid ministerie AW&J toe
november 15, 2021
Show all

Sportverslagen – 15 november 2021

Cabriella Bouterse is zaterdag met Ave Maria Universiteit kampioen geworden dan de Sun Conference. In de finale versloegen ze College of Coastal Georgia in drie sets 25-20, 25-20,25-15.Bouterse had een belangrijke rol in deze finale wedstrijd met 13 kills op zeer belangrijke momenten en 3 blocks. Met dit kampioenschap gaat Ave Maria door naar de landelijke kamioenschappen. Vandaag wordt bekend gemaakt wie de volgende tegenstander is van Ave Maria Universiteit in de volgende ronde,die een knock-out fase is. Als Bouterse met haar school doorgaat in deze knock-out fase, kan het dat zij voor een moeilijke keuze komt te staan. In de week van 28 november moet Bouterse ook voor Suriname uitkomen op de junior Pan-Amerikaanse kampioenschappen.

UEFA WK-Kwalificaties:

Groep A:Groep B:Groep H:Groep J:
Zondag: Luxemburg-Ierland 0-3 Portugal-Servië 1-2
Stand:
1.Servië 8-20pnt 2.Portugal 8-17pnt
3.Ierland 8-9pnt 4.Luxemburg 8-9pnt 5.Azerbeidzjan 8-1pnt
Zondag: Griekenland-Kosovo 1-1 Spanje-Zweden 1-0
Stand:
1.Spanje 8-19pnt 2.Zweden 8-15pnt 3.Griekenland 8-10pnt
4.Georgië 8-7pnt 5.Kosovo 8-5pnt
Zondag: Kroatië-Rusland 1-0 Malta-Slowakije 0-6 Slovenië-Cyprus 2-1 Stand: 1.Kroatië 10-23pnt
2.Rusland 10-22pnt 3.Slowakije 10-14pnt
4.Slovenië 10-14pnt
5.Cyprus 10-5pnt 6.Malta 10-5pnt
Zondag:
Armenië-Duitsland 1-4
Liechtenstein-Roemenië 0-2 Noord-Macedonië-Ijsland 3-1
Stand: 1.Duitskand 10-27pnt
2.Noord-Macedonië 10-18pnt
3.Roemenië 10-17pnt
4.Armenië 10-12pnt
5.IJsland 10-9pnt 6.Liechtenstein 10-1pnt
Groep C:Groep F:Groep I: 
Maandag: Noord-Ierland-Italië Zwiteserland-BulgarijeMaandag: Oostenrijk-Moldavië Schotland-Denemarken Israël-Faeröer    Maandag: Polen-Hongarije
San Marino-Engeland
 

Louis van Gaal is in aanloop naar het WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen in een rolstoel terecht gekomen. De 70-jarige coach van het Nederlands elftal fietste zondag na de training terug naar het hotel. Toen hij zijn fiets wilde neerzetten gleed hij uit en kwam hij op zijn heup terecht. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat hij niet onder het mes hoeft. „Louis kan niet lopen en zit in een rolstoel. Hij wil er alles aan doen om de wedstrijd van dinsdag te halen”, aldus de woordvoerder van de KNVB. Assistent-trainer Henk Fraser reed Van Gaal in een golfkar naar het trainingsveld, waar de spelers onder leiding van de andere assistent Danny Blind al waren begonnen aan de warming-up. Het Nederlands elftal sluit de WK-kwalificatiereeks af in een lege Kuip in Rotterdam tegen Noorwegen. De ploeg van Van Gaal verdedigt een voorsprong van 2 punten op de Noren en op Turkije.

China hult zich vooralsnog in stilzwijgen over de situatie van Peng Shuai. Van de tennisster is al enige tijd niks meer vernomen sinds ze voormalig vicepremier Zhang Gaoli beschuldigde van seksueel misbruik. De WTA, de belangenbehartiger van de tennissters, uitte zondag grote zorgen en eist een onderzoek naar de situatie en de beweringen van Peng. “Volledig, eerlijk, transparant en zonder censuur”, zei voorzitter Steve Simon. De Chinese tennisbond reageerde niet op vragen van onder meer het Franse persbureau AFP. De 35-jarige Peng beschuldigde eerder deze maand voormalig vicepremier Zhang op het Chinese sociale medium Weibo van seksueel misbruik. Zhang zou haar tot seks hebben gedwongen. Kort na de beschuldiging werd het bericht verwijderd en sindsdien lijkt Peng van de aardbodem verdwenen. Haar accounts zijn gewist van sociale media en zoekopdrachten op internet naar haar naam leverden niets op. In de tenniswereld is de hashtag #WhereIsPengShuai in het leven geroepen. Voormalig toptennisster Chris Evert was een van de prominenten die haar grote ongerustheid uitte op Twitter. “Ik ken Peng al sinds haar veertiende. We zouden ons allemaal zorgen moeten maken, want dit is heel ernstig. Waar is ze? Is ze veilig? Alle informatie wordt op prijs gesteld”, schreef de achttienvoudig Grand Slam-winnares.

Bondscoach Luis Enrique is bijzonder opgelucht dat Spanje er zondagavond in is geslaagd om een rechtstreeks ticket voor het WK van volgend jaar veilig te stellen. Een spannende kwalificatiecyclus eindigde door een 1-0-zege op Zweden alsnog positief. “Het is alsof er een last van 100 kilogram van me af valt. Eerlijk gezegd voelde ik tijdens deze WK-kwalificatiereeks meer druk dan tijdens het EK, de Nations League en de Final Four”, zei Luis Enrique op zijn persconferentie na de wedstrijd in Sevilla.

Het lijkt uitgesloten dat Roger Federer begin volgend jaar mee kan doen aan de Australian Open. Volgens zijn coach Ivan Ljubicic herstelt de veertigjarige Zwitser niet erg snel van zijn knieblessure.

Federer kondigde in augustus aan dat hij zich weer aan zijn knie laat opereren en daardoor maandenlang aan de kant staat. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar liet eind september weten dat het de goede kant opgaat met zijn herstel, maar een rentree op de Australian Open (8-21 februari) lijkt niet realistisch.”Dat is zeer onwaarschijnlijk”, zei zijn coach Ljubicic zondag tegen Sky Sports. “Hij is nu veertig jaar en herstelt niet meer zo snel als vroeger. Dat neemt niet weg dat Roger graag weer wil spelen en echt niet zomaar een punt achter zijn loopbaan zal zetten.”

Lewis Hamilton is door een fraaie overwinning in de Grand Prix van Brazilië ingelopen op zijn grote titelconcurrent Max Verstappen. De zevenvoudig wereldkampioen versloeg Verstappen zondag op het circuit van Interlagos in een rechtstreeks duel. Verstappen staat met drie races te gaan nog veertien punten voor. Hamilton die vanaf de tiende startplaats begon rukte snel op en ging Verstappen in de 59e ronde voorbij. Valtteri Bottas finishte op de derde plaats. Sergio Pérez werd in de andere Red Bull vierde. Verstappen staat in het WK-klassement nu op 332,5 punten, Hamilton volgt met 318,5 punten. Na de Grand Prix van Brazilië volgen nog races in Qatar, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi. Mercedes liep in het constructeurskampioenschap weer elf punten uit op Red Bull.

NBA:

Zondag:Maandag:
Minnesota at LA Clippers 102-129
Milwaukee at Atlanta 100-120
Brooklyn at Oklahoma City 120-96 Phoenix at Houston 115-89
Portland at Denver 95-124
 Boston at Cleveland
Sacramento at Detriot
New Orleans at Washington
Orlando at Atlanta
Indiana at New York
Miami at Oklahoma City Denver at Dallas
Houston at Memphis Phoenix at Minnesota Chicago at LA Lakers

Comments are closed.