Sportverslagen – 15 mei 2020

Nieuwe Highway vernoemd naar president Bouterse
mei 15, 2020
Magic 10 – 16 mei 2020
mei 16, 2020
Show all

Sportverslagen – 15 mei 2020

Novak Djokovic is ervan overtuigd dat hij de tennisser met de meest gewonnen Grand Slam-toernooien kan worden én het langst de eerste plek op de wereldranglijst kan bezetten. Beide records zijn in handen van Roger Federer. Hij won twintig Grand Slams – drie meer dan Djokovic – en voerde 310 weken de ATP-ranking aan. Djokovic is momenteel de mondiale nummer één en staat op 282 weken. Naast Federer moet hij ook negentien-voudig Grand Slam-winnaar Rafael Nadal nog voor zich dulden. Het tennisseizoen start mogelijk pas in 2021.

Atleten die zich hebben geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio, kunnen bij World Athletics aankloppen voor financiële hulp. De mondiale federatie kondigde ruim twee weken geleden aan een noodfonds op te zetten met daarin 500.000 dollar. World Athletics verbindt wel voorwaarden aan het ontvangen van een donatie, die maximaal 4000 dollar bedraagt. Het noodfonds is bedoeld voor atleten die al hebben voldaan aan de eisen voor deelname aan de Spelen van Tokio, die vanwege de coronacrisis met een jaar zijn verplaatst naar de zomer van 2021. Een atleet mag ook nooit de dopingregels hebben overtreden en hij of zij moet aantonen aanzienlijk minder inkomen te hebben in vergelijking met vorig jaar.  

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin baalt er stevig van dat enkele Europese competities er al voor hebben gekozen om het seizoen te beëindigen. In onder meer Frankrijk en Nederland werd vanwege de coronacrisis besloten niet meer te voetballen. “Het is niet ideaal, want dingen kunnen nog veranderen, zegt hij.

Villarreal en Getafe ontkennen ten stelligste voor de laatste wedstrijd van het vorig seizoen zich schuldig te hebben gemaakt aan matchfixing. Getafe zou het duel hebben willen ‘kopen’ om grotere kans te maken op kwalificatie voor de Champions League. Enkele kranten in Spanje zoals El Pais meldden vrijdag dat de politie een onderzoek is gestart naar de gebeurtenissen rond het duel in de hoogste klasse van het Spaanse voetbal. Beide clubs gaven vervolgens een verklaring uit om met nadruk te beweren dat er van wantoestanden geen sprake is geweest. De officiële instanties wilden het bericht niet bevestigen. Overigens won Getafe de wedstrijd niet; 2-2.

Club Brugge mag zich voor de zestiende keer kampioen noemen en is daarmee geplaatst voor de Champions League. In België stond nog één speelronde van de reguliere competitie op het programma, toen de competitie werd stilgelegd. Nummer twee AA Gent mag opmaken voor de derde voorronde van de Champions League. Charleroi, Antwerp en Standard Luik zijn ook zeker van Europees voetbal in de groepsfase of voorronde van de Europa League.

Comments are closed.