Sportverslagen – 15 juni 2020

10 Mobiel – Ruben Del Prado – 15 juni 2020
juni 15, 2020
Coronavirus (Covid-19) Suriname:
juni 16, 2020
Show all

Sportverslagen – 15 juni 2020

Surinaamse dammers doen vanaf vandaag, vanachter hun computer of mobiel mee aan de eerste editie van de Cup of Nations. Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de Werelddambond (FMJD). Landen hadden tot woensdag de gelegenheid om zich op te geven voor deelname. Een team van Surinaamse dammers die vaak onlinetoernooien spelen, is samengesteld. Daarin zitten Arief Salarbaks (landskampioen 2013) en diens broer Niaaz, voormalig sneldamkampioen Jerry Sadiek, U17-kampioen Quincy Ngawikromo en de voormalige jeugdtoppers Santosh Bhagwandas, Rohit Sewdajal en Sharvan Debipersad.

Uitslagen Europese competities:

La Liga:Bundesliga:
Zondag: Athletico Bilbao-Atlético Madrid 1-1 Real Madrid-Eibar 3-1 Real Socidad-Osasuna 1-1Zondag: Mainz-Augsburg 0-1 Schalke 04-Bayer Leverkusen 1-1

In navolging van Oostenrijk en Groot-Brittannië wordt dit Formule 1-seizoen mogelijk ook in China een dubbele Grand Prix verreden. Het circuit in Sjanghai denkt na over een aanbod van het Formula One Management (FOM). De race in China zou op 19 april verreden worden, maar werd net als acht andere Grands Prix geschrapt vanwege de coronapandemie. Mogelijk keert het Aziatische circuit dus nog terug op de kalender. Inmiddels is duidelijk dat de eerste acht races van het seizoen op Europese bodem worden verreden in: Oostenrijk (twee keer), Hongarije, Groot-Brittannië (tweemaal), Spanje, België en Italië. Over de verdere invulling van de kalender is nog weinig bekend. In totaal hoopt de Formule 1 vijftien tot achttien races te organiseren. De eerste Grand Prix van het seizoen is op 5 juli in Oostenrijk.

Iker Casillas heeft zich maandag teruggetrokken uit de race om het voorzitterschap van de Spaanse voetbalbond RFEF. De legendarische keeper vindt het niet het juiste moment om een gooi te doen naar de functie. “De belangrijkste reden is de uitzonderlijke situatie waarin ons land sociaal, economisch en gezondheidstechnisch zit. Het voetbal en de samenleving hebben saamhorigheid nodig, geen strijd”, zegt Casillas in een verklaring op de coronacrisis.

De 39-jarige Casillas stelde zich in februari beschikbaar en zou het dit jaar bij de verkiezingen opnemen tegen zijn landgenoot Luis Rubiales, die sinds mei 2018 voorzitter is van de Spaande voetbalbond RFEF. Hij sluit niet uit dat hij het later alsnog wil proberen.

Novak Djokovic was zondag emotioneel na afloop van een door hem zelf opgezet toernooi in Belgrado. Het evenement in zijn geboorteplaats was bijzonder voor de 33-jarige Serviër.

Het eerste deel van de Adria Tour, een door Djokovic georganiseerde reeks van toernooien voor het goede doel in de Balkanlanden, vond plaats op het eigen tenniscomplex van de nummer één van de wereld. Het tweede deel van de Adria Tour is volgend weekend in het Kroatische Zadar. Het derde deel in Montenegro op 27 en 28 juni is geschrapt vanwege zorgen om het coronavirus. Het toernooi wordt op 3 en 4 juli afgesloten in Bosnië en Herzegovina. De ATP en WTA Tour liggen in ieder geval nog stil tot en met 31 juli.

Tennissers in de grote toernooien gaan vanaf nu aanmerkelijk minder verdienen aan prijzengeld dan voor ‘corona’ het geval was. Dat zegt de Spaanse veteraan Feliciano López. Normaal gesproken zou López (38) op het bekende Londense grastoernooi van Queen’s rond deze tijd zijn titel verdedigen. Sinds maart wordt er echter geen tenniswedstrijd meer gehouden als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zeker tot augustus zal dit ook niet het geval zijn. Wimbledon is inmiddels afgelast, Roland Garros verplaatst naar september en over de US Open tegen het einde van augustus wordt naar verwachting volgende week een beslissing genomen.

Comments are closed.