Sportverslagen – 15 juli 2020

10 Mobiel – Radjes Ori – 15 juli 2020
juli 15, 2020
Wegomlegging in verband met Inauguratie
juli 15, 2020
Show all

Sportverslagen – 15 juli 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

Premier League:Serie A:
Dinsdag: Chelsea-Norwich City 1-0 Woensdag: Burnley-Wolverhampton Manchester City-Bournemouth Newcastle United-Tottenham Hotspur Arsenal-LiverpoolDinsdag: Atalanta-Brescia 6-2 Woensdag: AC Milan-Parma Bologna-Napoli Sampdoria-Cagliari AS Roma-Hellas Verona Lecce-Fiorentina Sassuolo-Juventus Udinese-Lazio

                                                                                                                                                                      Voetbal:

Chelsea heeft dinsdag een belangrijke overwinning geboekt in de jacht op een Champions League-ticket. Op Stamford Bridge werd het al gedegradeerde Norwich City met het kleinst mogelijke verschil verslagen: 1-0. Chelsea komt dankzij de overwinning steviger op de derde plaats te staan in de Premier League, achter kampioen Liverpool en nummer twee Manchester City. Een plaats in de top vier is nodig om een ticket voor de Champions League te bemachtigen.

Atalanta is in de Serie A voorlopig naar de tweede plaats gestegen. De verrassende ploeg was op eigen veld in Bergamo veel te sterk voor degradatiekandidaat Brescia: 6-2. Met nog vijf competitieduels te spelen is Atalanta nu al vrijwel zeker van een plek in de top 4, goed voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. De club uit Bergamo heeft ook nog een geringe kans op de landstitel.

Real Madrid roept supporters op om niet naar de binnenstad te komen als deze week voor de 34e keer in de clubhistorie de Spaanse landstitel wordt veroverd. De risico’s op verdere verspreiding van het coronavirus zijn te groot, benadrukt de club dinsdag. Real Madrid kan donderdag al kampioen worden als wordt gewonnen van Villarreal. Lukt dat niet, dan volgt zondag uit bij Leganés een herkansing. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op FC Barcelona vier punten. Voor Real zou het de eerste titel zijn sinds 2017.

Marcus Rashford ontvangt als jongste persoon ooit een eredoctoraat van de universiteit van Manchester. De 22-jarige aanvaller van Manchester United wordt onderscheiden voor zijn strijd tegen kinderarmoede. Rashford schreef een open brief naar de Britse regering. Hij kreeg zo voor elkaar dat kansarme kinderen in Engeland tijdens de vakantie gratis een warme maaltijd krijgen. Rashford vindt zijn onderscheiding een hele eer. “Dit betekent ook erkenning voor de lastige situatie waarin sommige kinderen opgroeien.”

Formule 1:

Sebastian Vettel rijdt komend seizoen waarschijnlijk toch nog in de Formule 1. De Duitse coureur, die geen nieuw contract kreeg bij Ferrari, heeft een aanbieding gekregen van het nieuwe Aston Martin-fabrieksteam. Vettel neemt dan naar verwachting het stoeltje over van Sergio Pérez; die heeft weliswaar nog een contract voor volgend seizoen, maar daarin zou een clausule staan met daarin de mogelijkheid om hem af te kopen. Viervoudig wereldkampioen Vettel werd eerder in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude team Red Bull, maar teambaas Christian Horner maakte duidelijk dat dit voor 2021 zeker geen optie is.

De Premier League heeft woensdag een akkoord bereikt over de data van de komende transferperiode. De internationale window gaat in Engeland open op maandag 27 juli en sluit tien weken later op 5 oktober. Daarnaast komt er na overleg met de English Football League (EFL) een nationale transferwindow die loopt van 5 tot en met 16 oktober. In die periode kunnen Premier League-clubs alleen zakendoen met ploegen uit de lagere divisies. Het is in die kleine twee weken niet toegestaan voor Premier League-clubs om met elkaar te onderhandelen over spelers. De plannen voor de zomerse transfermarkt moeten nog wel officieel worden goedgekeurd door wereldvoetbalbond FIFA. Door de coronacrisis loopt het huidige voetbalseizoen door tot en met augustus, waardoor ook de transferperiodes anders verloopt dan normaal. In het Nederlandse voetbal worden nu twee transferperiodes gehanteerd. De eerste loopt van 1 juli tot en met 21 juli, van de tweede zijn de data nog onbekend. Italië maakte begin juni bekend dat de transfermarkt in de Serie A van 1 september tot en met 5 oktober geopend is. In veel andere landen is nog niet bekend tot wanneer clubs spelers mogen kopen en verkopen.

Bij het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar zijn per dag vier groepswedstrijden. Dat staat in het woensdag vrijgegeven speelschema. De wedstrijden beginnen Surinaamse tijd om 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. De laatste speelronde in de groepen worden, voor een eerlijk verloop, gelijktijdig gespeeld. De aanvangstijden van die laatste ronde zijn om 12.00 en 16.00 uur. Het toernooi, met 32 deelnemende landen, begint maandag 21 november. Tot en met vrijdag 2 december zijn dagelijks vier pouleduels. Van zaterdag 3 december tot en met dinsdag 6 december zijn de achtste finales, elke dag twee. Na twee rustdagen zijn de kwartfinales ingepland voor vrijdag 9 en zaterdag 10 december, ook elke dag twee. De halve finales zijn dinsdag 13 en woensdag 14 december, gevolgd door de wedstrijd om het brons op zaterdag 17 december en de finale op zondag 18 december. De duels in de achtste finales, kwartfinales en halve finales zijn om 12.00 uur en 16.00 uur. Het is voor het eerst dat het WK in de winter plaatsvindt. Bij het volgende WK mogen 48 in plaats van 32 landen deelnemen. De FIFA maakte ook bekend dat de openingswedstrijd in stadion Al Bayt in Al Khor is, om 07.00 uur. Dat is een stad 60 kilometer van hoofdstad Doha. In Al Bayt is plaats voor 60.000 mensen. De finale is toegewezen aan het stadion Lusail, vlakbij Doha, met een capaciteit van 80.000. De eindstrijd start om 12.00 uur.

Comments are closed.