Sportverslagen – 14 oktober 2020

10 Mobiel – Orpheo Zeefuik – 14 oktober 2020
oktober 14, 2020
Coronavirus (Covid-19):
oktober 15, 2020
Show all

Sportverslagen – 14 oktober 2020

Internationaal Voetbal:

UEFA Nations League:UEFA Nations League:WK-Kwalificatie-Conmebol
Dinsdag: Divisie A: Groep 4: Oekraïne-Spanje 1-0 Duitsland-Zwitserland 3-3 Stand: 1.Spanje 4-7pnt 2.Duitsland 4-6pnt 3.Oekraïne 4-6pnt 4.Zwitserland 4-2pnt  Woensdag: Divisie A: Groep3: Portugal-Zweden Kroatië-Frankrijk Divisie A: Groep 1: Italië-Nederland Polen-Bosnië en Herzegovina Divisie A: Groep 2: IJsland-België Engeland-DenemarkenDinsdag: Bolivia-Argentinië 1-2 Ecuador-Uraguay 4-2 Venezuela-Paraguay 0-1 Peru-Brazilië 2-4 Chili-Colombia 2-2 Stand: 1.Brazilië 2-6pnt 2.Argentinië 2-6pnt 3.Colombia 2-4pnt 4.Paraguay 2-4pnt 5.Ecuador 2-3pnt

Voetbal:

Neymar heeft Brazilië met een hattrick naar een 2-4-overwinning op Peru geleid in de WK-kwalificatie gisteren. De aanvaller passeerde daarmee Ronaldo op de topscorerslijst aller tijden van Brazilië. Op bezoek in Lima scoorde Neymar in de 28e, 83e en 94e minuut. Zijn eerste twee doelpunten kwamen voort uit een penalty. Neymar maakte zijn 62e, 63e en 64e doelpunt in zijn 103e interland voor Brazilië. Met zijn vierde hattrick namens zijn vaderland passeerde de aanvaller van Paris Saint-Germain oud-spits Ronaldo (62 treffers). Hij heeft nu alleen legende Pelé nog voor zich, die 77 keer scoorde namens de ‘Goddelijke Kanaries’.

Frank de Boer hoopt woensdag aan een pijnlijke serie statistieken te ontkomen tijdens de Nations League-wedstrijd in en tegen Italië. Er dreigen bittere cijfers voor de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Boer begon zijn periode bij Oranje teleurstellend met een 0-1-nederlaag tegen Mexico en een 0-0-gelijkspel bij Bosnië en Herzegovina en kan de derde bondscoach zonder winst in zijn eerste drie wedstrijden worden. Nederland won namelijk slechts drie van de 22 confrontaties met Italië en zegevierde nog nooit op Italiaanse bodem. Als Nederland ook nog eens zonder doelpunt blijft tegen de viervoudig wereldkampioen, dan is De Boer bovendien de eerste Oranje-bondscoach die zijn ploeg niet ziet scoren in zijn eerste drie wedstrijden.

Wiekrennen:

Bij de wielerkoersen Ronde van Vlaanderen en de Vuelta a España is geen publiek welkom. Die maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

In overleg met lokale overheden heeft de organisatie van de Ronde van Vlaanderen besloten dat er zondag geen publiek toegestaan is bij de start, bij de finish, op heuvels en langs kasseistroken. Gevraagd is aan mensen om de koers thuis voor de tv te volgen. Omdat het onmogelijk is om het 244 kilometer lange parcours over de openbare weg af te zetten, kan niet voorkomen worden dat er zondag toch mensen langs de route staan bij de wielerklassieker. Voor hen geldt wel een mondkapjesplicht en een maximale groepsgrootte van vier personen. Ook bij de Vuelta, die komende dinsdag begint in het Baskische Irún, zijn geen toeschouwers welkom bij aankomsten bergop. Veel andere grotere beklimmingen worden eveneens afgesloten voor publiek. Daarnaast zal er geen reclamecaravan voor de renners uit rijden en worden er geen activiteiten georganiseerd in de start- en finishplaatsen.

Comments are closed.