Sportverslagen – 14 mei 2020

10 Mobiel – Wiren Gangadin – 14 mei 2020
mei 14, 2020
Dagbladen overzicht – 15 mei 2020
mei 15, 2020
Show all

Sportverslagen – 14 mei 2020

De UFC komt binnen enkele weken met nieuws over een ‘vechteiland’ waarop internationale MMA-vechters het tegen elkaar op gaan nemen. Dat zei UFC-baas Dana White woensdagavond na het tweede evenement in coronatijd. De UFC kan in Florida alleen vechters die in de Verenigde Staten wonen in actie laten komen. Om meer aansprekende gevechten te kunnen organiseren, wil White in juli een privé-eiland op een nog onbekende locatie gebruiken, waar vechters van over de hele wereld heen kunnen vliegen.

Ferrari heeft donderdag Carlos Sainz vastgelegd voor 2021. Het Formule 1-topteam speelt met de komst van de Spanjaard in op het naderende vertrek van Sebastian Vettel. Sainz wordt bij McLaren opgevolgd door Daniel Ricciardo, die de overstap maakt van Renault. Sainz, die voor twee jaar tekent bij Ferrari, gold al als topkandidaat voor de opvolging van Vettel sinds het team woensdag bekendmaakte dat er na zes jaar een einde komt aan de samenwerking met de viervoudig wereldkampioen.

De clubs in de Bundesliga en de Tweede Bundesliga zijn ook bereid om in juli door te spelen, mocht het seizoen niet eerder afgerond kunnen worden. Op dit moment staat de laatste speelronde gepland voor 27 juni, maar het seizoen wordt ook voltooid als er vanwege de coronacrisis vertraging wordt opgelopen. Dat zijn de 36 clubs donderdag overeengekomen. Ook zijn ze donderdag akkoord gegaan met de regel om vijf spelers per wedstrijd te kunnen wisselen. Daarmee moet de kans op blessures verkleind worden tijdens de vele wedstrijden in korte tijd. Er moeten nog negen speelrondes worden afgewerkt in de Bundesliga, die komend weekend wordt hervat. Alle clubs verblijven sinds maandag in een hotel, waar ze zich aan strenge maatregelen dienen te houden. De spelers worden tweemaal per week getest op het coronavirus en dagelijks wordt hun temperatuur gemeten. Buiten trainingen en maaltijden om dragen ze continu een mondkapje en houden ze 1,5 meter afstand.

Besiktas heeft donderdag gemeld dat nog eens acht medewerkers besmet zijn met het coronavirus. De Turkse topclub maakt niet bekend om wie het gaat, maar wel dat er spelers bij zijn betrokken. Op woensdag werden alle spelers, stafleden en kantoormedewerkers van de club getest. De acht positieve gevallen zijn in quarantaine gezet en bij hen is direct een behandelproces gestart. Afgelopen zaterdag meldde Besiktas al een positieve test van een speler en een staflid. Vorige week werd bekend dat de Turkse competitie op 12 juni hervat zal worden. De meeste clubs begonnen daarop weer te trainen in kleine groepjes, volgens richtlijnen die de Turkse bond had opgesteld. Ook bij rivaal Fenerbahçe testte vorige week een staflid positief. Die club besloot daarop de trainingen te annuleren. Istanboel is ook de locatie voor de finale van de Champions League, die eind augustus gespeeld moet worden. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Atatürk Stadion, dat geen vaste bespeler heeft.

Comments are closed.