Sportverslagen – 14 juli 2021

Coronavirus (COVID019):
juli 14, 2021
Vandaag In Het Verleden – 14 juli 2021
juli 14, 2021
Show all

Sportverslagen – 14 juli 2021

Concacaf Gold Cup:

Groep D:Groep A:
Dinsdag:
Qatar-Panama 3-3
Honduras-Grenada 4-0
Woensdag:
Trinidad en Tobago-El Salvador Guatemala-Mexico

Volgens verschillende Spaanse kranten zouden sterspeler Lionel Messi (34) en FC Barcelona akkoord zijn over een nieuwe vijfjarige verbintenis. Ook zouden de twee partijen eruit zijn betreffende de halvering van het salaris van de Argentijn. Ook het Spaanse ESPN en Goal melden dit, het zou gaan om een principe-akkoord en dus staat niets een nieuwe periode-Messi bij de Catalanen in de weg. De Argentijnse sterspeler heeft volgens Diario Sport aangegeven ’nog zeker vijf jaar’ op topniveau te kunnen presteren. In zijn contract wordt een ontsnappingsclausule van 350  miljoen euro opgenomen. Messi is sinds 1 juli al officieel clubloos. In de tussentijd won hij met Argentinië eindelijk een hoofdprijs: de Copa America werd gewonnen door in Brazilië het thuisland in de finale te verslaan. Messi werd topscorer en gedeeld speler van het toernooi (samen met Neymar).

Qatar is er bij de Gold Cup niet in geslaagd de eerste wedstrijd te winnen. De kampioen van Azië verspeelde in Houston tegen Panama tot drie keer toe een voorsprong: 3-3. Alle doelpunten vielen na rust. Qatar doet mee aan de Gold Cup, het kampioenschap voor teams uit Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied, ter voorbereiding op het wereldkampioenschap van volgend jaar. Qatar organiseert dat toernooi.

Real-preses Florentino Pérez ligt in Spanje onder vuur nadat een aantal audiofragmenten van hem waren gelekt. De voorzitter van Real Madrid laat zich daarin zeer negatief uit over onder anderen Cristiano Ronaldo, José Mourinho, Iker Casillas en Raúl. Ronaldo, die tussen 2009 en 2018 met veel succes voor Real speelde, wordt in de door El Confidencial gepubliceerde fragmenten bestempeld als “een idioot, een zieke man”. “Je denkt dat hij normaal is, maar dat is niet zo”, voegt Pérez eraan toe. “Als hij wel normaal is, zou hij niet de dingen doen die hij doet.” In de fragmenten, die dateren van jaren geleden, worden Ronaldo, diens zaakwaarnemer Jorge Mendes en oud-Real-coach Mourinho door Pérez “mannen met een verschrikkelijk ego” genoemd. “Ze zijn verwend en zijn de realiteit uit het oog verloren.” Dinsdag kwamen ook pittige teksten van Pérez over clubiconen Casillas (“een grote oplichter”) en Raúl (“een verschrikkelijk slechte man”) uit 2006 naar buiten. De 74-jarige Pérez, die bezig is aan zijn tweede termijn als voorzitter van Real, reageerde dinsdag in een verklaring waarin hij zei: “De betreffende journalist heeft de uitspraken stiekem opgenomen en probeert ze al jaren zonder succes te verkopen. Het verrast me dat El Confidencial ze na al die jaren alsnog heeft gepubliceerd”, liet hij weten. “Het zijn op zichzelf staande quotes die onderdeel waren van gesprekken. Ze zijn uit hun verband gerukt. Ik denk dat deze publicaties te maken hebben met mijn rol als een van de drijvende krachten achter de Super League.” Zijn advocaten onderzoeken nu of er stappen kunnen worden gezet.

Manchester United kan bij de start van het nieuwe seizoen niet over Marcus Rashford beschikken. De 23-jarige aanvaller laat zich aan zijn schouder opereren en staat daarna ongeveer drie maanden aan de kant, meldt de BBC.Rashford had in de eindfase van het vorige seizoen al last van zijn schouder, maar stelde een operatie uit tot na het EK voetbal.

Xavi Simons heeft zich bij de eerste oefenwedstrijd van Paris Saint-Germain voor het nieuwe voetbalseizoen direct laten gelden. De achttienjarige bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-0 tegen Le Mans, vlak nadat hij ook al een assist had gegeven. Simons mocht de gehele tweede helft meedoen en viel na de rust in bij een 2-0 tussenstand in het voordeel voor Paris Saint-Germain.

Ruim 11.000 atleten uit iets meer dan 200 landen gaan een jaar later dan de bedoeling was meedoen aan de Olympische Spelen van Tokio. Op 339 onderdelen in 46 sportdisciplines valt een gouden medaille te winnen. Ten opzichte van de Spelen van Rio 2016 zijn honkbal/softbal, karate, golfsurfen, skateboarden en sportklimmen nieuw in het olympische programma. De Olympische Spelen van Tokio kosten volgens de officiële cijfers 13 miljard euro. Toen Tokio in 2013 de Spelen van 2020 kreeg toegewezen, bedroegen de kosten in de begroting rond de 7 miljard euro. Dat bedrag valt aanzienlijk hoger uit omdat het mondiale sportevenement als gevolg van de coronapandemie met een jaar moest worden uitgesteld. Alleen al de coronamaatregelen die Japan heeft genomen, kosten bijna 800 miljoen euro. De Japanners hadden begroot om zo’n 800 miljoen dollar (680 miljoen euro) op te halen met de kaartverkoop. De organisatie verkocht bijna 4,5 miljoen tickets voor de Spelen, maar als gevolg van de coronapandemie besloot Japan om geen toeschouwers toe te laten in Tokio. In eerste instantie zouden alleen buitenlanders worden geweerd, maar ook Japanners mogen niet komen kijken in Tokio. Dat betekent dat de organisatie vrijwel alle inkomsten uit de kaartverkoop moet terugbetalen.

Steven Kruijswijk heeft opgegeven in de Tour de France. De 34-jarige Nederlander van Jumbo-Visma is ziek geworden op de tweede rustdag. In de zeventiende etappe stapte Kruijswijk nog wel op de fiets, maar hij gaf er na enkele tientallen kilometers op. Jumbo-Visma vervolgt de Tour nu met slechts vier renners. Eerder moesten Robert Gesink, Primoz Roglic en Tony Martin al opgeven na zware valpartijen. Met Jonas Vingegaard (24) heeft de geel-zwarte formatie een kanshebber op het podium in Parijs. Vingegaard, derde in de stand, wordt nog bijgestaan door Mike Teunissen, Wout van Aert en Sepp Kuss. Die laatste twee wonnen deze Tour al een etappe.

NBA Finals:

Woensdag:
Game IV: Phoenix Suns at Milwaukee Bucks
Stand: 2-1 Suns

Comments are closed.