Sportverslagen – 14 juli 2020

Wegomlegging vanwege defilé-oefening inauguratie
juli 14, 2020
Suriname wil tabakgebruik ontmoedigen
juli 15, 2020
Show all

Sportverslagen – 14 juli 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

La Liga:Premier League:Serie A:
Maandag: Deportivo Alavés-Getafe 0-0 Villarreal-Real Sociedad 1-2 Granada-Real Madrid 1-2  Maandag: Manchester City-Southampton 2-2   Dinsdag: Chelsea-Norwich CityMaandag: Inter Milan-Torino 3-1   Dinsdag: Atalanta-Brescia

                                                                                                                                                                                                                           Voetbal:

Real Madrid heeft de 34e landstitel uit de clubgeschiedenis voor het grijpen. Het elftal van trainer Zinedine Zidane vergrootte de voorsprong op achtervolger FC Barcelona maandag tot vier punten door met 2-1 bij Granada te winnen. Voor Real Madrid betekende het de negende overwinning op rij in de competitie sinds de hervatting na de ’coronabreak’. Real kan, met nog twee speelronden op het programma, donderdag het kampioenschap veiligstellen. Villarreal is dan te gast in Madrid. Barcelona speelt dezelfde avond een thuiswedstrijd tegen Osasuna.

La Liga-baas Javier Tebas is teleurgesteld in de beslissing van het CAS om de Europese uitsluiting van Manchester City terug te draaien. Het internationale sporttribunaal besloot het beroep van de Engelse topclub maandag te honoreren. Manchester City werd in februari voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal, omdat de club de UEFA tussen 2012 en 2016 onjuist geïnformeerd zou hebben over zijn sponsorinkomsten en begroting. Volgens het CAS was hier onvoldoende bewijs voor.Het sporttribunaal oordeelde wel dat City onvoldoende medewerking heeft verleend aan het onderzoek van de UEFA. De zesvoudig landskampioen moet daarom een boete betalen van 10 miljoen euro, een stuk lager dan de boete van 30 miljoen euro die de Europese voetbalbond had opgelegd. “We moeten bekijken of het CAS wel de goede instantie is voor het aanvechten van beslissingen in het voetbal”, zegt Tebas tegen de BBC. “Zwitserland is een land met een rijke historie op het gebied van rechterlijke uitspraken, maar het CAS onttrekt zich aan de hoge standaard die is neergezet.”

Manchester United heeft maandagavond in de Premier League op de valreep een overwinning uit handen gegeven tegen Southampton: 2-2. De formatie van Ole Gunnar Solskjaer leek op weg naar de winst, maar diep in blessuretijd pakte Southampton toch nog een punt. Door het gelijkspel verzuimt United de derde plaats over te nemen van Chelsea. De ploeg blijft vijfde en heeft evenveel punten als nummer vier Leicester City en een punt minder dan Chelsea. Door het terugdraaien van de Europese uitsluiting van Manchester City krijgen de bovenste vier ploegen een Champions League-ticket.

Aanvoerder van Real Madrid Sergio Ramos was kritisch op de tweede helft van zijn ploeg, maar vooral blij dat de eerste titel sinds 2017 heel dichtbij is. “De titel winnen zou heel veel voor ons betekenen. Het zou een beloning zijn voor hoe hard we gewerkt hebben het hele jaar”, zei Ramos na de overwinning op Granada. “De lockdown heeft ons goed gedaan in de zin dat we ons thuis twee maanden lang heel goed hebben voorbereid op de herstart. Het was een kantelpunt voor ons seizoen”, aldus Ramos. “Toen we weer begonnen, hadden we echt het doel om de titel te winnen en hopelijk kunnen we die donderdag vieren.” Real stond in maart nog twee punten achter op koploper Barcelona toen het seizoen werd stilgelegd vanwege de coronapandemie, maar de ploeg van trainer Zinédine Zidane is, mede door slechts drie tegentreffers in negen wedstrijden en geen verlies sinds de hervatting vorige maand.

    000Zwemmen:

De Nederlandse zwemmers kunnen eindelijk weer gaan racen. Zwembond KNZB organiseert komende maand in Hengelo een driedaags evenement, de Hengelo Long Course Challenge. Het wordt volgens de KNZB een ‘corona-proof’ evenement, waar ook buitenlandse zwemmers aan kunnen meedoen. Er is ruimte voor honderd deelnemers om zich in te schrijven. Ze moeten in de periode na 1 januari 2019 wel bepaalde tijden hebben gezwommen om te mogen meedoen. Prijzengeld valt er niet te verdienen in Hengelo, het kost de zwemmers zelfs 10 euro per onderdeel om zich in te schrijven. Het evenement, van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 augustus, vindt plaats in het Twentebad in Hengelo. Toeschouwers zijn daar niet welkom. De KNZB heeft voor het evenement goedkeuring gekregen van de internationale zwemfederatie FINA. De tijden die worden gezwommen, tellen dan ook mee voor de FINA-ranglijsten.

NFL:

De American footballers uit de NFL krijgen een helm met een ingebouwd mondmasker. Het plastic masker is voorzien van kleine gaten, waardoor de spelers normaal kunnen ademen. Het masker moet voorkomen dat er zweetdruppels en speeksel over en weer vliegen tussen de spelers. De kans op besmetting met het coronavirus moet daarmee verder verkleind worden. De NFL heeft het beschermingsmiddel ontwikkeld met brillenfabrikant Oakley, dat eerder al de helmen voorzag van een vizier voor de ogen. De 32 teams uit de Amerikaanse profcompetitie ontvangen de maskers volgende week, zodat ze er mee kunnen gaan testen. Heel wat American footballers maken zich zorgen om hun gezondheid. Ze zijn bang besmet te raken met het coronavirus.

NBA:

Russell Westbrook van Houston Rockets heeft corona. Westbrook laat weten dat hij zich goed voelt en thuis in quarantaine zit. Hij is niet met zijn ploeggenoten naar Florida gereisd, waar het seizoen van de NBA eind deze maand hervat wordt. De clubs uit de NBA willen de competitie op een afgesloten deel van Disney World uitspelen.

Comments are closed.