Sportverslagen – 13 september 2019

Zuid-Amerikaans pact tegen dreiging bosbranden Amazone
september 13, 2019
Magic 10 – 14 september 2019
september 14, 2019
Show all

Sportverslagen – 13 september 2019

Internationaal Sport

Europees Voetbal:

La Liga: Bundesliga: Lique 1:
Vrijdag: Real Mallorca-Athletico Bilbao Vrijdag: Fortuna Dϋsseldorf-VFL Wolfsburg Vrijdag: Lille OSC-Angers SCO Amiens Olympique Lyon

Fiba Heren Wereld Kampioenschappen:

Halvefinale:
Vrijdag: Spanje-Australië 95-88 2OT Frankrijk-Argentinië 66-80   Finale: Spanje- Argentinie Zondag 14 september

TENNIS:

Naomi Osaka gaat voor de tweede keer dit jaar op zoek naar een nieuwe coach. De tweevoudig Grand Slam-winnares heeft na de voor haar teleurstellend verlopen US Open afscheid genomen van Jermaine Jenkins. De 21-jarige Japanse won de US Open vorig jaar en was begin dit seizoen ook de beste op de Australian Open, waarna ze na een samenwerking van ruim een jaar brak met haar Duitse coach Sascha Bajin en besloot verder te gaan met Jenkins. Na haar Australian Open-titel ging het sportief bergafwaarts. Op zowel Roland Garros (derde ronde), Wimbledon (openingsronde) als de US Open (vierde ronde) strandde ze vroeg. Osaka, die haar leidende positie op de WTA-ranking verloor en momenteel vierde staat, komt over anderhalve week in Wuhan voor het eerst in actie sinds haar verlies op de US Open.

Kim Clijsters heeft donderdag aangekondigd dat ze in 2020 terugkeert als professioneel tennisster. De 36-jarige Belgische, die vier Grand Slams op haar erelijst heeft staan, stopte in 2012.”De afgelopen zeven jaar was ik fulltime moeder. En daar houd ik echt van”, zegt Clijsters, die een dochter van elf en zoons van vijf en twee jaar oud heeft, in een filmpje op Twitter. “Maar ik houd er ook van om professioneel tennisster te zijn. Ik maak nog één comeback. Ik zie jullie in 2020.”Clijsters debuteerde in 1997 als prof en groeide vervolgens uit tot een wereldtopper. Ze won de US Open in 2005, was in 2001 en 2003 verliezend finalist op Roland Garros en stond tussen 2003 en 2006 in totaal negentien weken op de eerste plek van de wereldranglijst.

Judo:

De Iraanse topjudoka Saeid Mollaei hoopt dat hij volgend jaar naar de Olympische Spelen in Tokio kan gaan. Hij zit momenteel ondergedoken vanwege problemen met de autoriteiten in zijn land.Iran eiste eind vorige maand dat Mollaei zich terug zou trekken bij de WK in Tokio, omdat de kans groot was dat de titelverdediger in de klasse tot 81 kilogram in de finale tegenover de Israëliër Sagi Muki zou komen te staan. Iran erkent Israël niet als land.Mollaei ging niet op de wens van zijn land in en werd vervolgens flink onder druk gezet door de autoriteiten, die dreigden zijn familie in moeilijkheden te brengen. Hij verloor zijn partij in de halve finales vervolgens expres en zit sindsdien ondergedoken.”De judofederatie (IJF) en het internationaal Olympisch comité (IOC) hebben me gegarandeerd dat ik op de Olympische Spelen in Tokio kan uitkomen”, zegt Mollaei donderdag vanaf een geheim adres in Duitsland tegen persbureau Reuters.”Het is mijn allergrootste doel en ik zal doen wat ik kan. Ik ben al volop in training. Ik wil naar de Spelen om de enige medaille te pakken die ik nog mis: Olympisch goud.”Mocht de 27-jarige Mollaei buiten de Iraanse selectie vallen voor de Spelen, dan is er een mogelijkheid dat het IOC hem onder neutrale vlag laat meedoen in Tokio.

Comments are closed.