Sportverslagen – 13 oktober 2020

WHO: “Mogelijk coronavaccin tegen eind 2020”
oktober 13, 2020
Wet Rij- en Voertuigenbelasting wordt geëvalueerd
oktober 14, 2020
Show all

Sportverslagen – 13 oktober 2020

Internationaal Voetbal:

UEFA Nations League:UEFA Nations League:WK-Kwalificatie-Conmebol
Dinsdag: 18u Azerbeijan- Cyprus 0-0 Letland-Malta 0-1 Faroër Eilanden-Andora Liechtenstein-San Marino Montenegro-Luxemburg Oekraïne-Spanje Duitsland-Zwitserland      Woensdag: Divisie A: Groep3: Portugal-Zweden Kroatië-Frankrijk Divisie A: Groep 1: Italië-Nederland Polen-Bosnië en Herzegovina Divisie A: Groep 2: IJsland-België Engeland-DenemarkenDinsdag: 18u Bolivia-Argentinië Ecuador- Uruguay Venezuela-Paraguay Peru-Brazilië Chili-Colombia Woensdag: Venezuela-Paraguay Peru-Brazilië Chili-Colombia

Overig Sportnieuws:

Juventus-sterspeler Cristiano Ronaldo is positief getest op het coronavirus, meldt de Portugese voetbalfederatie. De 35-jarige aanvaller speelde zondag nog in de Nations League met Portugal tegen Frankrijk (0-0). Volgens de Portugese bond voelt Ronaldo zich goed, heeft hij geen ziektesymptomen en verblijft hij in isolatie. Door zijn besmetting mist hij het Nations League-duel Portugal-Zweden, dat morgen wordt gespeeld. Alle andere spelers uit de Portugese selectie zijn negatief getest.

In Nederland worden de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie ondanks de verscherpte coronamaatregelen niet stilgelegd. Topsporters kunnen blijven trainen tijdens de gedeeltelijke lockdown die premier Rutte dinsdag heeft afgekondigd. Dit betekent dat er wedstrijden gespeeld kunnen worden, maar dat publiek niet welkom is. Het doorgaan van het profvoetbal is een opsteker voor de clubs, die door het gebrek aan supporters al veel inkomsten mislopen.

Atletiek:

Sifan Hassan mag zich nu ook officieel de houdster van het werelduurrecord noemen. De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft het record dat Hassan vorige maand in Brussel liep bekrachtigd. Hassan kwam op 4 september in het Koning Boudewijnstadion tot een afstand van 18 kilometer en 930 meter. World Athleticsbekrachtigde ook het werelduurrecord dat ook Mo Farah in Brussel bij de mannen liep. Farah kwam tot 21 kilometer en 330 meter, 45 meter verder dan de Ethiopische hardlooplegende Haile Gebrselassie, die in 2007 tot 21 km en 285 m kwam.  

Boksen:

De profbokser Anthony Joshua zal zijn wereldtitel van de IBF in het zwaargewicht op 12 december in Londen moeten verdedigen tegen Koebrat Poelev. Dat heeft Poelev op zijn Facebookpagina aangekondigd. Datum en plaats van het gevecht zijn nu definitief. Beide partijen hebben de contracten getekend” en dus Joshua verplicht tegen Poelev als zijn officiële uitdager te vechten, verliest hij zijn kampioen belt. Joshua (30) en Poelev (39) zouden op 20 juni van dit jaar al tegen elkaar uitkomen. Dat gevecht moest echter worden uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Comments are closed.