Sportverslagen – 12 mei 2020

Lijnbushouderorganisatie dringt aan op aanpassing bustarieven
mei 12, 2020
10 Mobiel – Sikander Bechoe – 12 mei 2020
mei 12, 2020
Show all

Sportverslagen – 12 mei 2020

Danny Rose heeft zich maandagavond stevig uitgesproken tegen de plannen om de Premier League volgende maand te hervatten. De linksback van Tottenham Hotspur, die dit seizoen op huurbasis voor Newcastle United speelt, vindt voetbal op dit moment geen prioriteit. “De regering zegt dat we het voetbal terug moeten laten keren omdat het een boost geeft aan de moraal in het land. Maar ik geef helemaal niks om de nationale moraal. Er staan levens op het spel”, benadrukte Rose in een video op Instagram. De clubs in Engeland gingen maandag met elkaar in gesprek over het Premier League-seizoen en bespraken meerdere scenario’s, waaronder het beëindigen van de competitie. Het doel blijft echter om de competitie zo snel mogelijk (achter gesloten deuren) te hervatten.

Ajax-icoon en oud-international van het Nederlands elftal Wim Suurbier is opgenomen op de intensive care van het VUmc in Amsterdam. De 75-jarige geboren Brabander is op 25 april getroffen door een hersenbloeding, zo bevestigt zijn familie maandag in gesprek met De Telegraaf. Suurbier werd eind vorige maand bij hem thuis gevonden door zijn ex-vrouw Maja Verkaart. Wim bleek een hersenbloeding aan de rechterkant te hebben gehad. Of hij herstelt, en hoe, weten we nog niet.” Suurbier was een van de sterkhouders van Ajax in de glorietijd van de Amsterdammers in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Hij speelde tussen 1964 en 1977 392 officiële wedstrijden voor Ajax en won in die tijd onder meer drie keer de Europacup I, één keer het WK voor clubs en zeven keer de landstitel.

In Wit-Rusland, het enige Europese land waar de voetbalcompetitie in de afgelopen maanden gewoon is doorgegaan, zijn maandag dan toch twee wedstrijden afgelast door de coronacrisis. Het gaat om de duels FC Minsk-Neman Grodno en Arsenal Dzersjinsk-Lokomotiv Gomel. Spelers van Minsk en van Lokomotiv Gomel hadden symptomen van COVID-19, waarop de Wit-Russische voetbalbond besloot beide confrontaties uit te stellen. De overige duels op het hoogste niveau in Wit-Rusland gaan wel door. Er worden wel extra voorzorgsmaatregelen genomen. Zo moeten de supporters bij de ingang van het stadion hun temperatuur laten meten en moeten zij op de tribunes afstand van elkaar nemen.

Joan Laporta gaat weer proberen om voorzitter te worden van FC Barcelona. Laporta belooft de fans dat, als hij volgend jaar wordt gekozen, een poging gaat doen om trainer Pep Guardiola terug te halen naar Camp Nou. „Pep is het boegbeeld van Barcelona, veel Catalanen willen heel graag dat hij Barcelona weer gaat trainen”, zegt Laporta.Laporta was tussen 2003 en 2010 voorzitter van Barcelona. Onder zijn leiding wonnen de Catalanen twee keer de Champions League: in 2006 met Frank Rijkaard als coach en drie jaar later met Guardiola op de bank. Barcelona veroverde in 2009 maar liefst zes hoofdprijzen, waarmee dat het meest succesvolle jaar ooit van de club was.

Sebastian Vettel vertrekt na dit seizoen bij Ferrari. De Italiaanse renstal heeft bevestigd dat de wegen tussen de viervoudig wereldkampioen en de Scuderia na dit seizoen gaan scheiden. In goed overleg hebben beide partijen besloten het aflopende contract niet te verlengen.

Mike Tyson heeft maandag een nieuwe trainingsvideo online gezet. Hierop refereert de nu 53-jarige bokser aan zijn comeback in de ring. „Ik ben terug”, roept hij aan het einde van de video in de camera. Tyson zette in 2005 een punt achter zijn carrière. ’Iron Mike’ laat in de toch wel verbluffende video zien het boksen nog niet verleerd te zijn. „Alles is mogelijk”, „Ik zal zorgen dat ik met de goede vorm weer in de ring sta”, vertelde Tyson eind april. Hij gaf nog geen exacte datum voor de terugkeer en over een mogelijke tegenstander is ook nog niets bekend. De opbrengst van de comeback zal naar daklozen- en drugsverslaafdenhulp gaan. De wedstrijd zal normaal gesproken niet langer dan vier ronden duren.

Comments are closed.