Sportverslagen – 12 juni 2020

COVID –teller Suriname blijft stijgen
juni 12, 2020
90 Seconden – 13 juni 2020
juni 13, 2020
Show all

Sportverslagen – 12 juni 2020

De halve finales in het bekertoernooi in Italië worden uitgesmeerd over twee wedstrijden: een heenwedstrijd en een return. De heenwedstrijd tussen AC Milan en Juventus in Milaan kende in februari geen winnaar: 1-1. Voor Juventus benutte Cristiano Ronaldo in de slotfase een strafschop. Dat was een belangrijk doelpunt, want uitdoelpunten tellen dubbel in het tweeluik.

Europese competities:

La Liga:Bundesliga:
Donderdag: Sevilla-Real Betis 2-0 Vrijdag: Granada-Getafe Valencia-LevanteVrijdag: Hoffenheim-RB Leipzig

Europese Bekercompetities:

Coppa Italia:
Vrijdag: Juventus- AC Milan

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Bain Capital heeft een bod van ongeveer 3 miljard euro gedaan op de Serie A. Bain Capital wil voor het miljardenbedrag een belang van ongeveer 25 procent van de uitzendrechten. Bain Capital hoopt CVC Capital Partners af te troeven. CVC ging vorige maand in gesprek met de Serie A over de uitzendrechten voor tien seizoenen, waarbij het bedrijf 2,2 miljard euro zou willen overmaken. Volgens Reuters zijn de Italiaanse clubs wanhopig op zoek naar geld omdat clubs in financiële problemen zitten of dreigen te komen. Betaalde televisiebedrijven hebben hun budgetten ook aangepast. Serie A en Bain Capital gaven beide geen commentaar.

Bij de hervatting van de Premier League en de Serie A liggen blessures op de loer. Dat stelt de Nederlandse bewegingswetenschapper Willem-Paul Wiertz van het Kenniscentrum Sport & Bewegen, onder meer op basis van een zorgwekkende stijging van het aantal blessures in het Duitse voetbal. Bij de hervatting van de Duitse voetbalcompetitie raakte er in de eerste speelronde bijna iedere wedstrijd een speler geblesseerd: 0,88 blessuregeval per wedstrijd. Voor de lockdown lag het seizoensgemiddelde op 0,27. Wiertz: „Na vijf speelrondes is dat gemiddelde nu gedaald tot 0,44 , wat binnen de ’range’ past.”

Virgil van Dijk zet binnenkort zijn handtekening onder een contract dat hem de best betaalde Liverpool-speler ooit maakt. Dat melden diverse Britse media. Hoewel de deal al in kannen en kruiken zou zijn, tekent de 28-jarige Van Dijk vermoedelijk pas na het einde van de competitie. Van Dijk gaat naar verluidt het astronomische bedrag van 245.000 euro per week verdienen, wat neerkomt op een jaarsalaris van 11,4 miljoen euro per jaar. Op dit moment is Mo Salah met een bedrag van 223.000 euro per week de best beloonde speler van The Reds. De nieuwe verbintenis van Van Dijk, die vorig jaar al de Champions League won met Liverpool, heeft naar het schijnt een looptijd van vijf jaar. Aan het einde van de rit zou de hij dan ruim 60 miljoen euro hebben opgestreken.

Onbeschermde seks met haar vriend heeft de Amerikaanse boksster Virginia Fuchs bijna een dopingschorsing van vier jaar opgeleverd. Bij een controle in februari buiten de wedstrijden om, testte Fuchs positief op twee verboden middelen: letrozol en endurobol. Uit onderzoek door het Amerikaanse antidopingagentschap Usada bleek uiteindelijk dat die stoffen in het lichaam van Fuchs waren gekomen via seksuele overdracht. De vriend van Fuchs, nationaal kampioene bij de vlieggewichten, gebruikte middelen waarin die stoffen zitten op therapeutische basis. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat deze zaak, net als het eten van vervuild vlees of besmetting via voorgeschreven medicijnen, niet als een overtreding van het dopingreglement moet worden gezien”, zegt directeur Travis Tygart van Usada. ,,We zullen blijven pleiten voor wijzigingen in de mondiale antidopingcode, zodat een atleet geen straf of publieke aandacht krijgt wanneer er geen sprake is van bedrog of prestatiebevorderende voordelen.” Fuchs, die zich voorbereidt op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio, reageerde opgelucht. ,,Ik ben blij dat Usada tot de conclusie kwam dat mijn zaak uniek is en dat ik daarom geen straf krijg. Dit is een enorme les voor mij geweest. Ik hoop dat andere sporters leren van mijn fout.”

Comments are closed.