Sportverslagen – 12 juli 2022

TCT praat over plan ordening openbaar vervoer
juli 12, 2022
Today In Pop History – 12 juli 2022
juli 12, 2022
Show all

Sportverslagen – 12 juli 2022

EK Vrouwen:

Groep B:
Dinsdag: Denemarken-Finland 1-0 Duitsland- Spanje 2-0

Patrick Lefevere ziet voor volgend seizoen geen plek voor Mark Cavendish in de selectie van Quick-Step Alpha Vinyl. Volgens de ploegbaas is het onmogelijk dat de 37-jarige sprinter nog een jaar bij de Belgische formatie blijft.

De Brit beschikt over een aflopend contract bij Quick-Step Alpha Vinyl, dat volgend jaar onder de naam Soudal Quick-Step verder gaat. Cavendish rijdt sinds 2021 weer voor de ploeg van Lefevere. Hij ontbreekt dit jaar in de Tour de France, mede omdat Quick-Step koos voor Fabio Jakobsen als speerpunt in de massasprints. Hij kon daardoor niet deelnemen aan zijn veertiende Tour de France. Vorig jaar won de ervaren Cavendish nog vier Tour-etappes en bracht hij zijn totaal daarmee op 34. Samen met Eddy Merckx, die ook 34 keer de beste was, is hij recordhouder. Het is nog onbekend waar de sprinter, die naast zijn overwinningen in de Tour de France ook zestien Giro-etappes en drie Vuelta-etappes won, zijn carrière vervolgt.

Owen Wijndal gaat naar Ajax. De Amsterdammers nemen de 22-jarige verdediger voor 10 miljoen euro over van AZ, waar hij al sinds de jeugd speelt. Wijndal tekent een contract voor vijf seizoenen bij Ajax. Eerder maakte de Amsterdamse club al de komst van Steven Bergwijn bekend.

Comments are closed.