Sportverslagen – 12 juli 2021

Artsen Jessurun en Bakker pleiten voor meer samenwerking met traditionele geneeswijzen
juli 12, 2021
Personeel RGD eist bestuursverkiezingen
juli 12, 2021
Show all

Sportverslagen – 12 juli 2021

EK 2020:

Finale:
Zondag:
Italië-Engeland 1-1 Na penalties 3-2 Italië kampioen

 Concacaf Gold Cup: Groepsfase

Groep A:Groep B:Groep C:
Zondag:
El Salvador-Guatemala 2-0
Zondag:
Canada- Martinique 4-1
VS- Haïti 1-0
Maandag:
Jamaica-Suriname
Costa Rica-Guadeloupe

De Engelse voetbalbond (FA) heeft in de nacht van zondag op maandag een verklaring uitgebracht waarin het online racisme tegenover meerdere Engelse spelers veroordeelt. Engeland verloor zondagavond de EK-finale van Italië na strafschoppen. Drie zwarte spelers van het Engelse elftal, Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka, schoten mis tijdens de strafschoppenreeks, waarna racistische opmerkingen over de spelers op sociale media verschenen. Drie zwarte spelers van het Engelse elftal, Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka, schoten mis tijdens de strafschoppenreeks, waarna racistische opmerkingen over de spelers op sociale media verschenen. „De FA veroordeelt alle vormen van discriminatie ten zeerste en is geschokt door het online racisme gericht op sommige spelers van Engeland”, staat in de verklaring. „Wij kunnen niet duidelijker zeggen dat iedereen die dit soort walgelijk gedrag vertoont niet welkom is om het team te volgen. Ook het Engelse nationale team zelf heeft via Twitter gereageerd. „Wij walgen ervan dat sommigen uit onze ploeg – die alles hebben gegeven om deze zomer dit shirt te mogen dragen – zijn onderworpen aan online discriminatie na de wedstrijd van vanavond. Wij staan achter al onze spelers”, staat in een reactie op de verklaring van de FA.

Steven Berghuis (29) verruilt Feyenoord voor Ajax. Hoewel de Amsterdammers ervan zijn overtuigd dat de aanvaller een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro in zijn contract heeft, betalen zij de Rotterdammers maximaal 5,5 miljoen euro. Met het mondelinge akkoord is een arbitragezaak van de baan. Vandaag wordt het papierwerk in orde gemaakt. Berghuis tekent voor vier seizoenen.

Het seizoen is pas net over de helft, maar tennisser Novak Djokovic heeft zich al verzekerd van deelname aan de ATP Finals. Het eindejaarstoernooi met de acht beste tennissers van 2021 vindt van 14 tot en met 21 november plaats in de Italiaanse stad Turijn. Djokovic won dit jaar de Australian Open, Roland Garros en zondag ook Wimbledon.De 34-jarige Serviër kwam met zijn twintigste grandslamtitel op gelijke hoogte met Roger Federer en Rafael Nadal. Ze delen nu met z’n drieën het record. Djokovic kwalificeerde zich voor de veertiende keer voor de ATP Finals. Hij won het slottoernooi van het seizoen vijf keer: in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015. Federer is recordhouder met zes eindzeges. Vorig jaar verloor Djokovic, de nummer 1 van de wereld, in de halve finales van Dominic Thiem. De Oostenrijker moest het in de eindstrijd afleggen tegen Daniil Medvedev uit Rusland.

NBA Playoffs:

Finale:Finale:
Zondag: Game III
Phoenix Suns at Milwaukee Bucks 100-120
Serie Stand: 2-1 Phoenix
Woensdag: Game IV
Phoenix Suns at Milwaukee Bucks
Serie Stand: 2-1 Phoenix

Comments are closed.