Sportverslagen – 11 mei 2020

HVB hekelt vandalisme propaganda bord
mei 11, 2020
Dagbladen overzicht – 12 mei 2020
mei 12, 2020
Show all

Sportverslagen – 11 mei 2020

Oud-bokser Evander Holyfield (57), die begin jaren negentig de onbetwiste wereldkampioen in het zwaargewicht was, staat ervoor open om voor de derde keer te vechten tegen Mike Tyson, deze keer voor een goed doel. “Ik vraag niemand om iets te doen wat hij niet wil”, zegt Holyfield maandag tegen Sky Sports. “Maar dit zou voor het goede doel zijn. Als we iets kunnen regelen met Tyson dat goed is voor iedereen, dan is het een win-winsituatie.” De 53-jarige Tyson, die in 1986 op twintigjarige leeftijd als jongste bokser ooit een wereldtitel in het zwaargewicht veroverde, plaatste begin deze maand een video op Instagram waaruit blijkt dat hij weer in training is. Holyfield, die in 2010 een weinig succesvolle professionele comeback maakte, schreef vorige week op Twitter dat hij terug zal keren in de ring om geld op te halen voor Unite4OurFight, een organisatie die zich inzet voor kinderen die getroffen zijn door het coronavirus. Dat zorgde direct voor veel speculatie over een mogelijk derde gevecht tussen Holyfield en Tyson. De Amerikanen stonden in 1996 en 1997 tegenover elkaar in twee beruchte duels. Holyfield won beide gevechten, de tweede keer doordat Tyson gediskwalificeerd werd omdat hij een deel van het oor van zijn tegenstander had afgebeten. Holyfield won 44 van zijn 57 gevechten als prof. Tyson kwam tot 50 zeges in 58 gevechten.

De UEFA overweegt de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en de Europa League voor het komend seizoen gedeeltelijk dan wel geheel te schrappen. De overkoepelende organisatie vreest in tijdnood te komen, nu er wereldwijd niet kan worden gevoetbald in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Naar verluidt ligt er ook een optie om één wedstrijd per voorronde te spelen, waarbij de hoogst gerankte ploeg thuis speelt. Vooralsnog moet het huidige seizoen in de Europese bekers nog worden afgemaakt, maar of en wanneer dit gaat gebeuren is onduidelijk. Van de grote nationale competities heeft vooralsnog alleen de Bundesliga besloten het seizoen te hervatten.

Het seizoen uitspelen zonder publiek kost de Duitse voetbalclubs uit de twee Bundesliga’s, 91 miljoen euro. Daarbij komt ongeveer 70 miljoen voor rekening van de verenigingen uit de hoogste klasse. De clubs hebben nog negen speeldagen te gaan. Vorig week gaf de Duitse regering toestemming het seizoen te hervatten, hetgeen zaterdag gaat gebeuren. Voorwaarde daarbij is wel dat de toeschouwers, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, thuisblijven. In Nederland mag vooralsnog niet worden gevoetbald. De regering heeft gezegd dat dit waarschijnlijk per 1 september weer mag, maar dat het mogelijk nog een jaar duurt voor er weer publiek wordt toegelaten. Dat zou pas kunnen als er een vaccin tegen het virus is.

De Spaanse voetbalcompetitie kan mogelijk op 12 juni weer van start gaan. Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, hoopt van de overheid toestemming te krijgen om dan weer te kunnen beginnen. “Het is moeilijk om in de toekomst te kijken, maar ik heb er goede hoop op dat we op 12 juni weer zullen voetballen”, zei Tebas in Spaanse media. Afgelopen week werden alle spelers en stafleden van de 42 clubs uit de hoogste twee afdelingen getest op het coronavirus. Het leverde vijf positieve besmettingen op onder spelers. “We hadden gedacht dat het er 25 tot 30 zouden zijn, dus dit is goed nieuws”, aldus Tebas. De besmette spelers worden in quarantaine geplaatst en mogen weer gaan trainen zodra een test negatief uitvalt. Volgens Tebas is het de bedoeling dat in La Liga iedere dag wordt gevoetbald. Er staan nog elf speelrondes op het programma. Barcelona heeft aan kop van de ranglijst twee punten voorsprong op Real Madrid. De wedstrijden worden allemaal zonder publiek gespeeld.

De halve finales van de Duitse beker gaan tussen Bayern München tegen Eintracht Frankfurt en FC Saarbrücken tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijden zullen op dinsdag 9 en woensdag 10 juni plaatsvinden. De finale zal dan op de eerste zaterdag van juli in een leeg Olympiastadion van Berlijn gespeeld worden. De DFB vergadert maandag onder meer over de hervatting van het bekertoernooi.

Voetbalclubs in Portugal hoeven niet direct in zijn geheel in quarantaine als één of meerdere spelers positief worden getest op het coronavirus. Dat staat in de richtlijnen die zijn uitgevaardigd voor de hervatting van de competitie, gepland voor 30 mei. Van spelers wordt wel verwacht dat ze gedurende de competitie zich zoveel mogelijk afzonderen, een soort van thuis-isolatie. Ze zullen met regelmaat worden getest op het virus. Bij de club Guimaraes zijn inmiddels drie spelers positief getest, maar de rest van de selectie gaat gewoon door met de training.

In navolging van de Bundesliga lijkt ook de Premier League op weg naar een hervatting. De Britse regering keurde vandaag de plannen voor een herstart van de competitie zonder publiek goed. Vanaf 1 juni kan er weer gevoetbald worden in de Premier League. De regering in Engeland versoepelde vandaag enkele maatregelen, waardoor er ruimte ontstaat voor sport- en cultuurevenementen achter gesloten deuren. Dat kan wel pas ná 1 juni. Publiek in grote getale is volgens de Engelsen pas veel later mogelijk, afhankelijk van de inkrimping van de infectiecijfers.

Comments are closed.