Sportverslagen – 11 juni 2020

Arbeiders Rosebel eisen bescherming tegen Covid-19
juni 11, 2020
Lockdown-maatregelen leiden tot irritatie bij winkelbezoekers
juni 12, 2020
Show all

Sportverslagen – 11 juni 2020

Europese Bekercompetitie:

DFB Pokal: Halve FinaleLa Liga:
Woensdag: Bayern München-Eintracht Frankfurt 2-1Donderdag: Sevilla-Real Betis

Sevilla-coach Julen Lopetegui rekent erop dat hij zijn ploeg in mentaal opzicht voldoende heeft voorbereid op de hervatting van La Liga. De club van Luuk de Jong speelt donderdagavond in een leeg stadion de stadsderby tegen Real Betis. “Ik verwacht zowel een emotionele als een fysieke strijd tegen Betis”, zei Lopetegui woensdagavond op zijn vooruitblikkende persconferentie. “We hebben het in de groep veelvuldig gehad over de omstandigheden die we kunnen verwachten, dus de spelers zullen niet verrast worden.”

Hans-Dieter Flick heeft woensdagavond na het duel van Bayern München met Eintracht Frankfurt (2-1-winst) in de halve finales van de DFB-Pokal kritiek geuit op de Duitse voetbalbond. Volgens de coach had de DFB beter na moeten denken over het speelschema. De ontmoeting met Frankfurt in het bekertoernooi kwam vier dagen na het competitieduel van Bayern met Bayer Leverkusen (2-4-winst) en drie dagen voor de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga. “Normaal gesproken besteed ik niet heel veel aandacht aan het speelschema, omdat je er als trainer toch niks aan kunt doen, maar ik vind het wel jammer dat de bekerwedstrijd plaatsvond tussen twee Bundesliga-wedstrijden”, zei Flick na het duel in de Allianz Arena bij de ARD.

De uitspraken van Novak Djokovic over het wel of niet doorgaan van de US Open zijn Danielle Collins in het verkeerde keelgat geschoten. De nummer 51 van de wereld begrijpt niets van de mening van de Serviër, die denkt dat het onmogelijk is om het Grand Slam-toernooi in New York dit jaar door te laten gaan. Vanwege de coronacrisis zijn er harde maatregelen nodig om de US Open te kunnen organiseren, als dat überhaupt al mogelijk is in het zwaar getroffen New York. De 32-jarige Djokovic sprak als voorzitter van de spelersraad onlangs met de ATP over die voorschriften en stelde dat het protocol voor de spelers te extreem is.

Comments are closed.