Sportverslagen – 11 augustus 2020

Burgerlijke uitzonderingstoestand verlengd tot 23 augustus
augustus 11, 2020
Brandweer van start met elementaire opleiding
augustus 12, 2020
Show all

Sportverslagen – 11 augustus 2020

Internationaal Sport

UEFA Europa League:

Kwart Finale:Kwart Finale:
Maandag: Manchester United-FC Kopenhagen 1-0 Internazionale-Bayer Leverkusen 2-1Dinsdag: Shakhtar Donetsk-FC Basel Wolverhampton-Sevilla

Feyenoord heeft maandagavond bekendgemaakt dat een tweede speler in de selectie positief is getest op het coronavirus. De Rotterdammers maken niet bekend om wie het gaat. De besmette speler testte vrijdag nog negatief op het COVID-19-virus. Volgens clubarts Casper van Eijk is uit een analyse van de testresultaten gebleken dat hij zondag in de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-0-winst) niet besmettelijk was. Afgelopen zaterdag meldde Feyenoord ook al een coronabesmetting binnen de selectie. Die speler zit sinds vrijdag in thuisisolatie. Het staat volgens Feyenoord zo goed als zeker vast dat deze tweede coronabesmetting voortkomt uit contact met die speler.

De organisatie achter de Duitse Bundesliga DFL legt zich neer bij de beslissing dat er voorlopig zonder toeschouwers moet worden gespeeld. Ministers van Volksgezondheid van de deelstaten besloten maandag dat het te vroeg is om vanaf september weer voetbalfans in de stadions toe te laten nu het coronavirus weer om zich heen grijpt. Afgelopen week nog spraken clubs van het hoogste en op een na hoogste niveau af dat er een beperkt aantal toeschouwers met persoonlijke kaartjes weer binnen mogen bij het begin van het seizoen. Daarvoor werd er door de clubs een protocol opgesteld. De DFL hoopt dat er dit seizoen nog fans naar wedstrijden kunnen en hoopt nu op november. De competitie begint het derde weekeinde van september.

Bij de Spaanse voetbalclub Valencia zijn twee coronagevallen geconstateerd bij een testronde. De namen van de twee besmette spelers of stafleden werden niet bekendgemaakt. Valencia, meldt dat twee betrokkenen in quarantaine zijn geplaatst en de gezondheidsinstanties op de hoogte zijn gesteld. Afgelopen seizoen eindigde Valencia als negende. De club is niet meer actief in Europa.

Martin Ødegaard speelt volgens Spaanse media volgend seizoen niet bij Real Sociedad, maar bij Real Madrid. De 21-jarige middenvelder, die eerder voor Heerenveen en Vitesse speelde, wordt door de ‘Koninklijke’ een jaar eerder dan gepland teruggehaald. Ødegaard maakte afgelopen seizoen als huurling indruk bij Sociedad en zou Real-trainer Zinédine Zidane dusdanig hebben overtuigd, dat hij een kans krijgt bij de hoofdmacht.

Het contract van Lionel Messi loopt volgend jaar zomer af en het gonst al tijden van de geruchten: vertrekt de Argentijn naar Internazionale? Messi heeft een appartement gekocht dat uitkijkt op de kantoren van Inter. In Italië smullen ze van de geruchten. Sport Mediaset noemt het mogelijk een investering van de speler van Barcelona, maar dat de superster in navolging van zijn vader een appartement koopt in Milaan is saillant te noemen. Messi zelf heeft, ondanks zijn onvrede het laatste jaar, herhaaldelijk gezegd dat hij ook de komende jaren nog bij Barça prijzen wil winnen, ‘als de club dat ook wil’. Aan het einde van zijn carrière gebaseerd op zijn al 20-jarige trouw aan het blaugrana-shirt wil hij nog slechts één ultieme transfer maken: spelen bij Newell’s Old Boys, ‘zijn’ club uit de stad, Rosário, die hij in 2000 verliet toen niemand daar hem nog kende.

Olympisch medaillewinnaar Nile Wilson heeft maandag een boekje opengedaan over misstanden in de Britse turnwereld. Volgens de 24-jarige topturner is er ook in Engeland sprake van mentale mishandeling door te gedreven coaches. “Er is sprake van een cultuur waarin turners worden behandeld als stukjes vlees”, zegt Wilson maandag in een interview met de BBC. “Het bestuur en de coaches wilden medailles winnen. Door die cultuur van ’ten koste van alles willen winnen’ ben ik jarenlang emotioneel gemanipuleerd en door fysieke pijn heen geduwd.”

Ook Racing Point is vooralsnog niet van plan om het Concorde Agreement te ondertekenen. De Britse renstal wil eerst wat veranderingen zien voordat zij hun handtekening zetten. “Het grootste deel van het Concorde Agreement is prima voor ons, maar in de marge zijn er nog veel zaken waar we het niet mee eens zijn. Er is nog werk aan de winkel voor ons om akkoord te kunnen gaan”, zegt teambaas Otmar Szafnauer dinsdag tegen Motorsport.com.”We zijn er nog niet helemaal, maar zitten op meer dan 80 procent. Als we gevraagd zouden worden om vandaag te tekenen, dan zouden we nog willen werken aan die 5 of 10 procent in de marge.” In het Concorde Agreement worden alle financiële afspraken tussen de Formule 1 en de teams vastgesteld. De huidige overeenkomst werd in 2009 opgesteld en loopt komende winter af. De deadline voor de ondertekening is woensdag, maar wellicht dat de Formule 1 die nu gaat verschuiven. Racing Point is het tweede team dat te kennen geeft zich niet helemaal te kunnen vinden in het Concorde Agreement. Afgelopen week deed Mercedes dat al. De Duitse renstal, die de laatste jaren domineert in de Formule 1, is het niet eens met de voorgestelde verdeling van het prijzengeld.

NBA:

Maandag: 
Oklahoma City Thunder101 at Phoenix Suns128 Dallas mavericks122 at Utah Jazz 114 Toronto Raptors114 at Milwaukee Bucks 106 Indiana Pacers 92 at Miami Heat 114 Denver Nuggets121 at Los Angeles Lakers124Brooklyn Nets at Orlando Magic Houston Rockets at San Antonio Spurs Phoenix Suns at Philadelphia 76ers Boston Celtics at Memphis Grizzlies Portland Trail Blazers at Dallas Mavericks New Orleans Pelicans at Sacramento Kings Milwaukee Bucks at Washington Wizards

Comments are closed.