Sportverslagen – 10 november 2021

Coronavirus (COVID-19):
november 10, 2021
Today In Pop History – 10 november 2021
november 10, 2021
Show all

Sportverslagen – 10 november 2021

Arnaut Danjuma Groeneveld is fit genoeg om komende zaterdag te spelen in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro. De aanvaller viel afgelopen zondag met een knieblessure uit bij zijn club Villarreal. Georginio Wijnaldum ontbrak woensdag op de training omdat hij ziek is. Wijnaldum is in elk geval niet besmet met het coronavirus. Bij binnenkomst in Zeist is hij dinsdag dubbel getest: een antigeentest en een PCR-test. Alle tests bij het Nederlands elftal waren negatief.

Voor Oranje breekt een cruciale interlandperiode aan met het oog op kwalificatie voor het WK van 2022. Nederland speelt tegen Montenegro en Noorwegen de laatste twee interlands in de WK-kwalificatiereeks. Met een voorsprong van twee punten op nummer twee Noorwegen heeft Oranje goede papieren om het WK te halen.

Het bestuur van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is dinsdag afgetreden. Aanleiding is het kritische onderzoeksrapport over de sociale veiligheid binnen het nationaal trainingscentrum, waar sprake blijkt te zijn van grensoverschrijdend gedrag. De belangrijkste conclusie van het dinsdag gepresenteerde rapport is dat er binnen het topsportprogramma van de triatlonbond nog altijd “onvoldoende sociale veiligheid” bestaat en dat er op korte termijn moet worden ingegrepen. In het rapport wordt gesproken over onder meer groepsvorming, uitsluiting, roddelen en pestgedrag.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft een grondig onderzoek aangekondigd naar het ernstige ongeval van Mateusz Sochowicz op de nieuwe olympische rodel- en bobsleebaan in Yanqing, die is aangelegd voor de Olympische Winterspelen in Peking. De Poolse rodelaar raakte tijdens een training op de olympische baan een gesloten hek dat eigenlijk open had moeten staan. Hij brak een knieschijf en liep een diepe vleeswond in zijn been op. De 25-jarige Sochowicz zei dat hij een half uur op het ijs had gelegen voordat hij naar een ziekenhuis werd vervoerd. Hij is inmiddels geopereerd. Volgens Juan Antonio Samaranch jr., het hoofd van de coördinatiecommissie van het IOC voor Peking, had zowel de mondiale rodelfederatie als internationale bobsleebond de nieuwe baan in Yanqing bij inspecties zeer goed beoordeeld op veiligheid en kwaliteit.

Ranomi Kromowidjojo is opgenomen in de Nederlandse selectie voor de WK kortebaan van volgende maand in Abu Dhabi. Kromowidjojo is op drie afstanden titelverdedigster op het mondiale toernooi. Kromowidjojo zwemt daarmee haar eerste grote toernooi sinds de Olympische Spelen in Tokio. De drievoudig olympische kampioene deed onlangs niet mee aan de EK kortebaan. Ze kwam alleen in actie bij een wereldbekerwedstrijd in Doha. In de Qatarese hoofdstad won ze de 50 meter vrije slag door onder anderen regerend olympisch kampioene Emma McKeon te verslaan. Kromowidjojo greep op de Olympische Spelen naast een medaille. Op de 50 meter vrije slag eindigde ze als vierde, terwijl ze met de estafetteploeg eveneens genoegen moest nemen met een vierde plaats op de 4×100 meter.

Eén wedstrijd schorsing. Dat is de straf die NBA-ster Nikola Jokic krijgt na zijn ’aanval’ op Markieff Morris tijdens de wedstrijd tussen Denver Nuggets en Miami Heat. Morris komt ervan af met een boete. Jokic MVP van de NBA was ziedend toen Morris hem een duwtje gaf. De rechterknie van Jokic maakte een vreemde beweging, maar gelukkig zonder gevolgen, waarna de Nuggets-speler als een razende stier op Morris vloog. Jokic moet nu één partij ’brommen’, terwijl Morris een boete van 50.000 dollar moet betalen. Ook Miami-speler Jimmy Butler moet zijn portemonnee trekken, omdat hij meteen na de heisa de „situatie deed escaleren” door Jokic verbaal uit te dagen.

NBA:

Dinsdag:Woensdag:
Milwaukee at Philadelphia 118-109 Atlanta at Utah 98-110
Portland at LA Clippers 109-117
Washington at Cleveland
Brooklyn at Orlando
Toronto at Boston
Milwaukee at New York
Detroit at Houston
Dallas at Chicago
Charlotte at Memphis
Oklahoma City at New Orleans Sacramento at San Antonio
Indiana at Denver
Portland at Phoenix
Minnesota at Golden State
Miami at LA Lakers

Comments are closed.