Sportverslagen – 10 november 2020

President Santokhi neemt het op voor parlementariër
november 10, 2020
10 Mobiel – Krishna Mathoera – 10 november 2020
november 10, 2020
Show all

Sportverslagen – 10 november 2020

De Olympische Spelen in Tokio, die vanwege de coronapandemie een jaar zijn uitgesteld, beginnen op 23 juli 2021. Om aan de wereld te laten zien dat dat veilig is, wil Tokio vanaf maart weer grote evenementen met publiek gaan organiseren. Afgelopen zondag was er ook al een turntoernooi in de Japanse hoofdstad, waarvoor 22 atleten uit Rusland, China en de Verenigde Staten werden ingevlogen. Een paar duizend belangstellenden mochten het evenement bijwonen. Door deelnemers na aankomst in quarantaine te plaatsen en dagelijks te testen, is het gelukt om het evenement voor de sporters en hun begeleiding coronavrij te houden.

Vitesse heeft over het seizoen 2019/2020 een verlies van 4,3 miljoen euro geleden. Vooral een aantal grote transfers zorgde ervoor dat de huidige nummer twee van de Eredivisie geen groter tekort had. Na het seizoen 2018/2019 presenteerde de club een verlies van maar liefst 16,5 miljoen euro. Dat verschil zit voor een groot deel in de uitgaande transfers van Vyacheslav Karavaev (8 miljoen euro), Thulani Serero (1 miljoen euro) en Navarone Foor (500.000 euro). Bovendien verdiende Vitesse door een doorverkooppercentage nog 1,2 miljoen euro aan de transfer van Marvelous Nakamba van Club Brugge naar Aston Villa. Alles bij elkaar opgeteld was het nettoresultaat van de transfers van de Arnhemmers 7,4 miljoen euro hoger dan in het vorig seizoen. De Russische eigenaar Valeriy Oyf dekt al jaren de gaten in de begroting van Vitesse en zal dat in ieder geval tot en met medio 2022 blijven doen.

Voormalig voetballer Diego Maradona herstelt voorspoedig van zijn hersenoperatie, zo heeft zijn lijfarts Leopold Luque laten weten. “Diego wil het ziekenhuis graag verlaten en we kijken of dat mogelijk is. We moeten rekening houden met diverse factoren, maar zijn herstel verloopt zeer, zeer voorspoedig”, vertelde hij. De 60-jarige Argentijn werd vorige week opgenomen in een ziekenhuis in het Argentijnse La Plata. Hij vertoonde verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging. Nadat bij een scan een bloedprop tussen zijn hersenen en schedel was geconstateerd, werd die dezelfde avond met succes verwijderd waarna Maradona verder revalideerde in het ziekenhuis.

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk maakt zich enige zorgen over de situatie van Paul Pogba bij Manchester United. De middenvelder is dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats bij ‘The Red Devils’. “Paul zit bij zijn club in een situatie waar hij niet blij mee kan zijn. Niet met zijn speeltijd, maar ook niet met zijn positie in het veld”, zei Deschamps maandagavond op een persconferentie in de aanloop naar de komende interlands van Frankrijk. “Momenteel maakt Paul niet de beste periode uit zijn loopbaan door. Hij heeft een aantal blessures gehad en is besmet geraakt met het COVID-19-virus, dat hem best hard getroffen heeft. Hij moet zijn ritme weer zien te vinden.”

Ronald Koeman kan bij FC Barcelona zo’n vier maanden niet beschikken over Ansu Fati. Het achttienjarige toptalent is maandag met succes geopereerd aan zijn knie en wacht nu een lang hersteltraject. Fati liep zijn blessure zaterdag op in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Real Betis. Direct na het duel meldde Barcelona al dat de aanvaller een scheur in zijn meniscus had opgelopen. De zware blessure van Fati is slecht nieuws voor Koeman. De jongeling beleefde zijn doorbraak en vervulde met vijf goals en vier assists in de eerste tien wedstrijden van het seizoen een belangrijke rol bij Barcelona. Zijn ontwikkeling leidde begin september tot zijn debuut als Spaans international.

Comments are closed.