Sportverslagen – 10 maart 2021

Personeel Stichting One Stop Diabetes Educatie gebelgd over sluiting
maart 10, 2021
10 Mobiel – Albert Nibte – 10 maart 2021
maart 10, 2021
Show all

Sportverslagen – 10 maart 2021

Europees competitievoetbal:

La Liga:Premier League:Bundesliga:
Woensdag:
Atletico Madrid-Athletic Bilbao
Woensdag: Manchester City-SouthamptonWoensdag:
Arminia Bielefeld- Werder Bremen
Eredivisie:Ligue 1: 
Dinsdag:
VVV-Venlo-Sparta Rotterdam 0-1
Woensdag:
Marseille-Stade Rennes
 

UEFA Champions League: returns achtste finale:

Dinsdag:Woensdag:
Borussia Dortmund-Sevilla 2-2 Juventus-FC Porto 3-2Liverpool-RB Leipzig Paris Saint-Germain-Barcelona

Dortmund is door naar de kwartfinale van de CL, Juventus won na verlenging weliswaar met 3-2 van FC Porto, maar dat was niet genoeg om de kwartfinales te bereiken. Porto wist te stunten en haalde de kwartfinales ten koste van het team van Cristiano Ronaldo. Porto verloor met 3-2, maar gaat door omdat de thuiswedstrijd met 2-1 was gewonnen.

Het aandeel van Juventus kreeg het woensdag op de beurs in Milaan zwaar te verduren nadat de Italiaanse voetbalclub in de lucratieve Champions League werd uitgeschakeld door het Portugese Porto. De koers van Juventus dook maar liefst 6% omlaag €0,81. De teleurstelling bij beleggers dat de weg naar de finale opnieuw voortijdig werd gedwarsboomd gaf de aanzet om het aandeel van de hand te doen. Het team van Ronaldo loopt miljoenen mis door de uitschakeling. De Oude Dame verloor dinsdagavond in de achtste finale van FC Porto. Weliswaar won Juve de return met 3-2, maar door verlies van 2-1 in het eerste duel, gaat het Portugeze Porto op doelsaldo door.Ook in de Italiaanse competitie heeft Juventus het lastig. De voetbalclubs uit Milaan doen het dit seizoen beter dan de landskampioen van afgelopen seizoen.Op de beurs in Milaan is er voor beleggers weinig plezier te beleven aan Juventus.

Het beroemde Maracanã in Rio de Janeiro krijgt een nieuwe naam. Het wordt omgedoopt tot het stadion Edson Arantes do Nascimento – Rei Pelé, een vernoeming naar de nu 80-jarige voetballegende Pelé. “Een waardig eerbetoon aan de man die over de hele wereld wordt erkend voor zijn nalatenschap voor het Braziliaanse voetbal en voor de bijbehorende diensten aan het land”, aldus de beleidsmakers in de Braziliaanse stad. Pelé maakte er in november 1969 als speler van Santos in het duel met Vasco da Gama het duizendste doelpunt uit zijn loopbaan.

Manchester City heeft een nieuw, verbeterd contractvoorstel aan Kevin De Bruyne (29) voorgeschoteld. De flirt van de club met Lionel Messi lijkt definitief voorbij. In het nieuwe contract zou de Belgische spelverdeler meer gaan verdienen dan de huidige 18 miljoen euro bruto per jaar. Sinds hij terugkeerde van een blessure, plaatsen pers en publiek vraagtekens bij de prestaties van De Bruyne. In de bestuurskamer en bij de trainersstaf wordt er radicaal anders over De Bruyne gedacht. Manager Pep Guardiola beschouwt hem als zijn verlengstuk op het veld. De samenwerking resulteerde tot nog toe in twee titels en vier nationale bekers. Dit seizoen komt daar vrijwel zeker een derde titel en heel misschien zelfs de eindzege in de Champions League bij. Het hoefde men niet te verbazen dat vorig jaar de onderhandelingen voor een nieuw contract werden opgestart. De huidige verbintenis van de Belg loopt tot 2023, maar de laatste aanpassing dateert al van januari 2018.

De grootste Formule 1-teams staan niet onwelwillend tegenover het vaccinatieaanbod van de organisatie in Bahrein. Alle betrokkenen kunnen daar deze maand twee Pfizer-BioNTech-inentingen krijgen. In het Midden-Oosten zijn dit weekeinde de testdagen, twee weken later volgt de eerste Grand Prix van het seizoen. Het aanbod van de organisatie werd door het in Engeland gevestigde management van de Formule 1 afgewezen, omdat het eerder al had aangegeven niet ’voor te willen dringen’. Teams en bijvoorbeeld mediavertegenwoordigers zijn evenwel vrij in hun keuze om van het aanbod gebruik te maken. Tussen de twee prikken zit drie weken tijd. Volgens het Italiaanse Gazetta dello Sport laat van Ferrari negentig procent van de crew zich inenten, inclusief coureur Carlos Sainz. Charles Leclerc – die het coronavirus al heeft gehad – maakt volgens de krant geen gebruik van het aanbod. Ook Mercedes zou teamleden de mogelijkheid hebben geboden. Desgevraagd laat Mercedes weten dat de berichtgeving ’misleidend’ is, omdat de renstal zich niet als één reisgroep laat vaccineren.

NBA:

Woensdag:
Washington Wizards at Memphis Grizzlies
San Antonio Spurs at Dallas Mavericks

Comments are closed.